Destici EYT‘lilerin Son Durumu Hakkında Yorum Yaptı.

Destici EYT‘lilerin Son Durumu Hakkında Yorum Yaptı.

Destici EYT‘lilerin Son Durumu Hakkında Yorum Yaptı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar umutla mağduriyetlerinin çözülmesini bekliyor. 99’da çıkan yasa nedeniyle prim günlerini tamamladıkları halde yaş nedeniyle emekli olamayan EYT’liler bu nedenle her siyasinin yaptığı açıklama ile yakından ilgilendiriyor. Cumhur İttifakı’na yakın Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı bir toplantıda EYT‘lilerin son durumu hakkında yorum yaptı.

Hizmet-İş Sendikası’nın 13. Olağan Genel Kurul toplantısına iştirak eden Destici, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili görüş beyan etti.

DESTİCİ: “KURALI DEĞİŞTİRMENİZ DOĞRU OLMAZ”

99’da çıkan yasanın o dönem henüz emekli olmamış ve sözleşmesini buna göre imzalamış kişileri de etkilemesinin yanlış olduğunu söyleyen Destici; “Bir anlaşma imzalıyorsanız, daha sonra bu kuralı değiştirmeniz doğru olmaz” diyerek o dönem çıkan yasanın kapsamını eleştirdi. ‘Bu hakkın verilmesinin altını önemle çiziyorum’ diyen Destici, EYT’lilere destek verdi.

YÜKSEK MALİYET DİYORLAR DOĞRU AMA…

Beklenen yasanın önündeki en önemli engel olarak gösterilen ‘yüksek maliyet’ konusuna değinen Destici, ‘bu doğrudur, fakat yılda ödediğimiz 117 milyarın sadece yüzde 10’una denk geliyor’ diyerek EYT’lilerin sorunlarını çözmenin çok da masraf çıkarmayacağını vurguladı.

Türkiye’nin ekonomik olarak yeniden hızlı bir toparlanma sürecine ve faizlerin yeniden düşük seyretme sürecine girmesi halinde EYT’lilerin haklarının da verilmesi gerektiğini söyleyen Destici, bu konuda mücadelesinin de süreceğinin altını çizdi.

Destici’nin sözleri salonda sık sık alkış aldı. Maksat İstihdam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.