Devlet memuru nasıl olunur?

Devlet memuru nasıl olunur?

Nasıl Devlet Memuru Olurum

MEMURLARA HABER.COM WEB SİTEMİZE sık Gelen Sorular Üzerinde İlköğretim, Ortaokul, Ortaöğretim (lise), Önlisans ve Lisans Mezunlarının Tamamına Merkezi Atama ve Açıktan Atama Olarak Devlet Memurluğu Önerileri.

Tüm adayların bilmesi gereken en önemli husus iki türlü atama şekli vardır.

Birincisi ÖSYM tarafından yapılan KPSS yerleştirme tercihleri ile merkezi atamalar. Merkezi atamalara şartları taşıyan tüm adaylar tercih yaparak önce başvuruda bulunur; sonrasında en yüksek adaydan başlanarak atananlar direk açıklanmaktadır.

Açıktan atama ise; Devlet kurumlarının tamamının kendi mevzuatlarına uygun olarak personel alımlarını yapacağını duyurması ile süreç başlamaktadır. Başvurular alındıktan sonra genellikle yazılı veya sözlü (mülakat) sınavı yapılmaktadır. Açıktan atamaya yayınlanan ilanda belirtilen şartları taşıyan herkes başvuru yapabilmektedir.

Mezuniyet düzeyi ve KPSS puanı fark etmeksizin tüm Memur adaylarının öncelikle adres kayıtlarını Nüfus Müdürlüklerinden yaptırarak; bulundukları yerlerde yer alan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ‘nden kayıtlarını yaptırmaları çok önemlidir.

Ayrıca ortaöğretim (lise), önlisans ve lisans mezunlarının her zaman bir sonraki sınava hazırlanmaları gereklidir. KPSS sınavı ortaöğretim (lise) ve önlisans düzeyinden çift yıllarda iki yılda bir, lisans düzeyinde her sene yapılmaktadır. Adayların yaygın olarak yaptığı hata ise; “nasıl olsa yüksek puan aldım atanırım” olmaktadır.

Sizlere önerimiz bilgilerinizi sürekli olarak taze tutmanız ve bir sonraki sınavlara hazırlanmanız.

Ortaöğretim (lise), Önlisans ve Lisans mezunlarının devlet memuru olabilmeleri için: KPSS 90 ve üzeri puan alanların her zaman iyi bir atama tercihi yapmaları için destek almaları gereklidir. Daha az puan alan adayların ise okudukları okulda bilgisayar dersi yoksa eğer ayrıca bilgisayar sertifikası, Ehliyet, Kalorifercilik, Aşçılık gibi belgeleri almalılar. Zira Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay gibi kurumlar büyük çaplı açıktan personel alımları yapmaktalar. Çoğu aday bu ufak ayrıntılardan dolayı bu sınavlara başvuru yapamamaktadır.

Katiplik alımlarına başvuracak adayların sürekli olarak daktilo çalışmaları gereklidir. Burada en büyük kazanım yüksek oranda hatasız doğru vuruş yapmak olacaktır. Ne kadar yüksek oranda yazı yazabilirlerse o kadar rakiplerinin önüne geçme fırsatı yakalamış olacaklar.

İlköğretim ve ortaokul mezunu olan devlet memuru adaylarının ise aşçılık, terzilik, berberlik, kalorifercilik, kasaplık…. Gibi bir çok belgeyi ellerinde bulundurmaları gereklidir. Genellikle kurumlar tarafından açıktan alınan kişilerde bu tür belgeler ayrıca ikamet şartları ilanlarda yer almaktadır.

Tüm adayların yayınlanan ilanları incelemeleri şartları taşımaları halinde başvuru yapmaları gereklidir.

memurlara haber.com haber sitesi olarak günlük olarak iş ilanlarını sizlere ulaştırıyoruz. Bu ilanları takip ederek alımlardan ilk haberdar olarak başvuruları kaçırmadığınız gibi yazılı ve sözlü sınavlara hazırlık için zaman kazanabilirsiniz. kamupersonelialımı 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.