DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 88 KAMU PERSONELİ ALIM BAŞVURULARI BAŞLADI

DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 88 KAMU PERSONELİ ALIM BAŞVURULARI BAŞLADI

DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 88 KAMU PERSONELİ ALIM BAŞVURULARI BAŞLADI

DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 88 kamu personeli alımına başvurular başladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatlarına 25 Asistan Hava Trafik Kontrolörü ile 63 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü olmak üzere toplam 88 kamu personeli alımı yapılacak. DHMİ’nin 88 kamu personeli alımı başvuruları bugün itibari ile başlamış olup 30 Eylül 2016 tarihin kadar devam edecek.

DHMİ kamu personeli alımına başvuru yapabilmek için 4 yıllık lisans mezunu olmak ve olup 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP3 türünden en az 70 puan almış olmak gerekiyor. Adaylar başvurularını DHMİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile yapabilecekler. Başvurular sonucunda yazılı ve sözlü sınava katılacak aday listesi ile sınav tarihi ve yeri Devlet Hava Meydanları İşletmesinin resmi internet adresinden ilan edileceği ve adaylara ayrıca tebligat yapılmayacağı belirtildi.

DHMİ stajyer hava trafik kontrolör alımı başvuru şartları; T.C. vatandaşı olmak, 5 Aralık 1990 ve sonrasında doğmuş olmak, lisans mezunu olmak, ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak şartları aranıyor. Ayrıca son başvuru tarihi itibariyle, İngilizce dilinde YDS sınavından en az 70 veya bu puana denk ÖSYM Başkanlığı tarafından 14 Ocak 2015 tarihinde yayımlanan eşdeğerlik tablosunda belirlenen yabancı dil belgesine sahip olmak şartı bulunmakta.

DHMİ asistan hava trafik kontrolör alımı başvuru şartları; T.C. vatandaşı olmak, lisans mezunu olmak, geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak şartı bulunuyor. Ayrıca ICÂO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu istenecek. Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olanlar başvuru yapamayacaklar.

 Sınava girmek isteyen adaylar; Genel Müdürlükten veya Web sitesinden (www.dhmi.gov.tr) temin edecekleri Aday Başvuru Formu'nu doldurarak, aşağıdaki belgelerle birlikte 29/08/2016- 30/09/2016 tarihleri arasında DHMİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla başvuracaklardır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluşumuz sorumlu olmayacaktır. Son başvuru tarihi saat 17.30’dan sonra Kuruluşumuza intikal eden başvurular kabul edilmeyecektir 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.