Dinçer Müdür ve Öğretmenlere Yüklendi

Dinçer Müdür ve Öğretmenlere Yüklendi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim sisteminin en çok tartışılan uygulaması olan “seçmeli derslerin tanıtım videolarının” 10 Eylül’den itibaren internet sitesine konulacağını açıkladı.

 din.jpg
Öğrenci ve velilerin özgür iradesi ile seçim yapacağını anlatan Dinçer, “Okul yönetimleri, velileri yönlendirsin istemedik” dedi. Dinçer, 4+4+4 eğitim sisteminin en çok merak edilen ilköğretim ayağındaki uygulama ve birinci sınıflarla ilgili yaptıkları hazırlıkları Hürriyet’e şöyle anlattı:
 
“10 Eylül’den itibaren bakanlığın sitesine seçmeli derslerle ilgili videolar yüklenecek. Veliler, bu videolar aracılığı ile tüm seçmeli dersleri tanıyacaklar. Öğrenciler internet üzerinden seçmeli dersleri belirleyecekler. Bu yöntemi özellikle gündeme getirdik. Çünkü okulların inisiyatifine bırakılsaydı, belki müdürler veya öğretmenler velileri yönlendirip, etkileyebilirlerdi. Aileler kendileri karar versin istedik. MEB sitesi üzerinden tercih yapacaklar. Bu konuda çok rasyonel ve analitik davranıyoruz.”
 
Bu açıklamalara pek çok eğitimciden tepki geldi. Gelen tepkiler özetle şöyle;
 
"Bu açıklamada özellikle müdür ve öğretmenlerin velileri etkilemesi ele alınmış, bu etki olumsuz bir bakış açısı olarak gösterilmiş.
 
Farzedelim müdür ve öğretmenler velileri seçmeli dersler konusunda etkileyecek. Bu etki neden olumsuz gibi gösteriliyor?
 
Eğitimcinin görevi öğrenci ve velileri bilgilendirmek, yol göstermek değil mi?"


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum