DIŞ KAYNAKTAN SÖZLEŞMELİ BANDO SINIFI ASTSUBAY ALIMI 2017

DIŞ KAYNAKTAN SÖZLEŞMELİ BANDO SINIFI ASTSUBAY ALIMI 2017

DIŞ KAYNAKTAN SÖZLEŞMELİ BANDO SINIFIASTSUBAY ALIMI

DIŞ KAYNAKTAN SÖZLEŞMELİ BANDO SINIFI

ASTSUBAY ALIMI

2017 YILI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru Tarihi : 02-17 Mart 2017 (Saat 17.30)

İLETİŞİM BİLGİLERİ
Danışma Adresi   MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı (Cebeci/ANKARA)
İrtibat Bilgileri   Telefon : (0312) 562 05 43 Belgegeçer (Fax) : (0312) 319 43 67 E-posta : pertem@msb.gov.tr
İnternet Adresi   www.msb.aov.tr

1. SÖZLEŞMELİ ASTSUBAYLIK HAKKINDA BİLGİ

a. TSK Armoni Mızıkası ile TSK Mehteran Birliğinde istihdam edilmek üzere; üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar arasından mevcut kanun, yönetmelik ve yönerge esaslarına göre Kara Kuvvetleri Komutanlığına dış kaynaktan sözleşmeli bando sınıfı astsubay alımı yapılacaktır.

b. Bu başvuru kılavuzunun ilgili bölümlerinde; sözleşmeli astsubay olarak kimlerin başvuru yapabilecekleri, başvuruların nasıl ve nereye yapılacağı, seçim aşamaları, değerlendirme esasları ve sözleşmeli astsubaylığa ilişkin genel bilgiler yer almaktadır.

c. Sözleşmeli astsubay olma süreci;

(1) Birinci Seçim Aşaması Faaliyetleri:

(a) Başvuruların Alınması ve Başvurusu Kabul Edilenlere Çağrı Yapılması

(b) Yazılı Sınav (Genel Kültür)

(2) İkinci Seçim Aşaması Faaliyetleri:

(a) Kayıt Kabul,

(b) Fiziki Yeterlilik Testi,

(c) Kişilik Değerlendirme Testi,

(ç) Uygulamalı Sınav,

(d) Mülakat,

(3) Üçüncü Seçim Aşaması Faaliyetleri:

(a) Genel Sağlık Muayenesi,

(b) Güvenlik Soruşturması aşamalarından oluşmaktadır.

ç. Sözleşmeli astsubay adayları, tüm aşamaları geçmelerini müteakip “Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı Kazandırma (ASTTASAK)” Eğitimi’ne tabi tutulacak ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar astsubay çavuş rütbesiyle göreve başlayacaklardır. Kara Kuvvetleri Komutanlığında sözleşmeli astsubay olarak yer almak istiyorsanız, bu kılavuzdaki bilgileri dikkatle okuyarak başvuruda bulunabilirsiniz.

d. Özlük, Sosyal, Mali Hakları ve Çeşitli Hükümler:

(1) Özlük Hakları:

(a) Sözleşmeli Astsubay Rütbe Bekleme Süreleri:

Dış kaynaktan sözleşmeli astsubaylığa alınanların rütbe bekleme süreleri için 926 sayılı TSK Personel Kanununda sözleşmeli astsubaylar için belirlenen süreler uygulanır.

(b) Sözleşme Süreleri:

Sözleşmeli astsubay adayları, ön sözleşme yaparak askeri eğitime alınırlar. Bu eğitimi başarı ile tamamlayanlardan Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşıyanlarla sözleşme yapılır ve bu kişiler astsubay çavuş rütbesine nasbedilirler. Sözleşmeler, üç yıldan az ve dokuz yıldan fazla olmamak şartıyla, belirlenen şartları taşıyanların talepleri halinde yenilenir.

(c) Sözleşmeli Astsubaylıktan Muvazzaf Astsubaylığa Geçiş:

Sözleşmeli astsubaylardan, 4678 sayılı TSK’da İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanun ve Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliği’nde belirtilen şartları taşıyanlar, talepleri ve yapılacak sınavlarda başarılı olmaları halinde muvazzaf astsubaylığa geçirilebilirler.

(ç) Sicil işlemlerinde Uygulanacak Esaslar:

Dış kaynaktan sözleşmeli astsubaylığa alınanlar hakkında TSK Astsubay Sicil Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

(d) Atama ve Yer Değiştirme:

Dış kaynaktan sözleşmeli astsubaylığa alınanların kıt’a, karargah ve kurumlara atanmalarında TSK Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

(e) Sağlık:

Dış kaynaktan sözleşmeli astsubaylığa alınanlar ve bunların bakmakla yükümlü oldukları kimselerin sağlık işlemlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği ve 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu’nun sözleşmeli astsubaylara ilişkin hükümleri uygulanır.

(f) İzin İşlemleri:

(I) Dış kaynaktan temin edilen sözleşmeli astsubay adayları temel askerlik ve astsubaylık anlayışı kazandırma eğitimi süresince, TSK Sınıf Okulları Yönetmeliği ve KKY 164-7(A) Sınıf Okulları Yönergesi hükümlerine tabidirler.

(II) Yukarıda belirtilen haller dışında; dış kaynaktan sözleşmeli astsubaylığa alınanların izin işlemleri, 926 sayılı TSK Personel Kanunu ve 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği ile TSK İzin Yönetmeliği hükümlerine tabidir.

(g) Konuttan Faydalanma:

K.K.K.lığına ait konutlardan emsali sözleşmeli astsubaylar gibi istifade ederler.

(2) Sosyal Hakları:

Dış kaynaktan sözleşmeli astsubaylığa alınanlar emsali sözleşmeli astsubaylar ile aynı sosyal haklara sahiptirler.

(3) Mali Hakları:

(a) 926 sayılı TSK Personel Kanunu’nda emsali rütbe ve derecedeki sözleşmeli astsubaylar hakkında uygulanan aylık, tazminat, yan ödeme ve diğer mali ve sosyal haklardan istifade ederler.

(I) 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ile ilişkilendirilirler ve bu kanunun sözleşmeli astsubaylara tanıdığı bütün haklardan aynen faydalanırlar.

(II) 205 sayılı Ordu Yardımlaşma Kurumu Kanununa göre kurumun daimi

üyesidirler.

(4) Çeşitli Hükümler:

(a) Dış Kaynaktan temin edilen sözleşmeli astsubay adaylarının temel askerlik ve astsubaylık anlayışı kazandırma (ASTTASAK) eğitimi süresince iaşeleri TSK Sınıf Okulları Yönetmeliği gereği kazandan sağlanır.

(b) Dış Kaynaktan temin edilen sözleşmeli astsubay adaylarının temel askerlik ve astsubaylık anlayışı kazandırma (ASTTASAK) eğitiminde başarısız olma durumlarında, TSK Sınıf Okulları Yönetmeliği ve KKY 164-7(A) Sınıf Okulları Yönergesine göre işlem yapılır.

2. BAŞVURU

a. Sözleşmeli Astsubaylığa Kimler Başvurabilir?

(1) TSK’da devlet memuru ve işçi olarak görev yapmakta olanlar,

(2) Askerlik hizmetini yapmakta olanlar veya askerlik hizmetinden terhis olanlar (yedek subaylar hariç),

(3) Kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yapmamış

olanlar,

(4) Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen personelden, kendi kusurları olmaksızın sözleşmesi feshedilenler ile kendi isteği ile sözleşmesini yenilemeyenler veya ayrılanlar,

(5) TABLO-I’de belirtilen statü, sınıf ve branşlar için başvuru koşullarını taşıyan erkek ve kadın adaylar başvurabileceklerdir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.