Dışişleri Bakanlığı Açıktan 35 Memur Alımı

Dışişleri Bakanlığı Açıktan 35 Memur Alımı

Dışişleri Bakanlığı Açıktan 35 Memur Alımı


Dışişleri Bakanlığı tarafından 4 Mayıs 2016 tarihinde personel alım ilanı yayınlandı. Yayınlanan ilana göre 35 kişi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ‘na göre kadrolu olarak açıktan alınacak. Sınav başvuruları 16 Mayıs 2016 tarihinde başlayacak ve 26 Mayıs 2016 tarihinde sona erecektir.

Başvurular Bakanlığın internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Mütercim unvanlı; İngilizceden 22, Fransızcadan 8, Almancadan 3, Arapçadan 1 ve Rusçadan 1 kişi olmak üzere toplam 35 personel alınacaktır.

Kazananlar yazılı ve sözlü sınavdan sonra belirlenecek. Yazılı sınav 4 Haziran 2016 tarihinde Ankara'da yapılacaktır.

Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış veya tecilli olmak; Üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren İngiliz, Amerikan, Fransız, Alman, Arap, Rus Dili Eğitimi Edebiyatı, Mütercim Tercümanlık veya Çeviri bilim bölümlerinden veya eğitim fakültelerinin İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça veya Rusça bölümleri mezun olmak şart.

İngilizce veya Fransızcadan sınava girecekler için: KPSS-3 puan türünde en az 60 puan ve sınava başvurulan yabancı dilde 2014, 2015 veya 2016 yılları içerisinde e-YDS (sadece İngilizce için) YDS’den en az “85” puan almış olmak.

Almanca, Arapça veya Rusçadan sınava girecekler için: KPSS-3 puan türünde en az 60 puan ve sınava başvurulan yabancı dilde 2014, 2015 veya 2016 yılları içerisinde YDS’den en az “C” (en az 70) düzeyinde puan almış olmak.

Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge örnekleri: T.C. kimlik numarası, KPSS sonuç puanının beyanı, Diploma veya mezuniyet belgesi (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir), Mevcut görünümü yansıtan vesikalık fotoğraf, 2014, 2015 veya 2016 yıllarına ait e-YDS/YDS sonuç puanının beyanı (İngilizce veya Fransızcadan sınava girecek adaylar için en az “85” puan; Almanca, Arapça veya Rusçadan sınava girmek isteyenler için ise en az “C” düzeyinde). 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.