Diyanet İşleri Başkanlığı Naklen 450 Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı Naklen 450 Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı Naklen 450 Personel Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Naklen (Kurum İçi) 450 Personel Alımı İçin İlan Yayınladı. Taşra teşkilatında istihdam edilem üzere Kur’an Kursu Öğreticisi olarak 350 kişi, İmam - Hatip olarak 100 kişi istihdam edilecek. Başvurular 21 Haziran 2016 (saat 08:30) - 01 Temmuz 2016 (saat 16:30) tarihleri arasında alınacaktır.

Genel Şartlar: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak. Halen Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak. Memuriyette adaylığı kalkmış olmak. Diyanet İşleri Başkanlığı 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yapılan Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (MBSTS) her hangi birinden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

Kur’an kursu öğreticisi alımı için; İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak, Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak, Halen Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an kursu öğreticisi olarak çalışmamak veya bu unvanda müktesebi bulunmamak. Hafız olmak.

İmam-hatip alımı için; İmam hatip lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak, İmam-hatiplik yapmaya mani bir özrü bulunmamak, Halen Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an kursu öğreticisi veya imam-hatip olarak çalışmamak veya bu unvanlarda müktesebi bulunmamak şart.

Başvurular Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde çalışanlar çalıştıkları birimlere, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları il müftülükleri veya dini yüksek ihtisas eğitim merkezi müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen müracaat edeceklerdir. Hizmet içi eğitim kursuna devam edenler dini yüksek ihtisas eğitim merkezi müdürlüklerine başvuru yapabilecektir.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.