Diyanet Sen Trabzon imama yapılan saldırıyı kınadı

Diyanet Sen Trabzon imama yapılan saldırıyı kınadı

Memur Sen Diyanet Sen Trabzon Şube Başkanı Hasan Çakır Trabzon İncirlik Camiinde geçtiğimiz günlerde camii imamına yönelik bir vatandaş tarafından yapılan saldırıyı sert ifadelerle kınadı.

 Çakır, “İncirlik Camii’nde meydana gelen çirkin olayda cami imamımıza hakaret edilmiş, taciz edilmiş, onuru zedelenmiştir. Bunu yapan aslında kendisini iki cihanda unutulmayacak kara bir leke ile lekelemiştir. Din görevlisinin sahipsiz olmadığını, sorumlu olduğu makamın müftülükler olduğunu önemle hatırlatırız. Camii dernekleri din görevlisinin vaazına, hutbesine, namazına karışamaz. Yapılacak bir hizmet varsa imamın ve müezzinin başkanlığında onlara yardımcı olurlar. Bu sürecin takipçisi olacağız. Bu olayı ve din görevlisine yönelik bu tür olayları şiddetle kınıyoruz” dedi.

Çakır yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Toplumun milli ve manevi değerleri kazanmasında camilerin değeri oldukça önemlidir.  Toplumu kaynaştıran, birleştiren ve insanlık değerlerinin merkezi olan bu mekânlar, Allah’ın evleri olarak tarif edilmiştir. Buralardaki hizmetler de kutsaldır. Bu kutsal vazifenin en önemli gönüllüleri din görevlileridir. Fedakârlıkla ve sorumlulukla bu vazifeyi yerine getirirler. Yine cami hizmetlerinde faydalı olan ve nice camilerin yapılmasında, hizmet vermesinde, fiziki aksaklıkların giderilmesinde yardımcı olan derneklerde bu hizmetin bir parçasıdırlar. Bu hizmeti hakkıyla yapan, cami hizmetlerine yardımcı olan, hayırda yarışan bu kişiler tarih boyu hayırla yad edilmişlerdir. Onlar hep minnetle anılacaklardır. Camilerin asıl sorumluları din görevlileridir. Din görevlileri de müftülüğe karşı sorumludurlar. Dernekler, camilerin ve müctemilatının; imarında, inşasında, onarımında din görevlilerine yardımcıdırlar. Bu kanunen böyle olduğu halde ne yazık ki bazı “kendilerini menfaat hırsı bürümüş” dernek yetkilileri vazifeleri olmadığı halde din görevlisini kontrol altına almaya, ona amir pozisyonu takınmaya, caminin bütün işlerinde kendilerini tek yetkili kılmaya çalışmaktadırlar. Bu durum onların kendi acziyetlerini ortaya koymaktadır. Cami dernekleri: din görevlisinin vaazına, hutbesine, namazına karışamaz. Yapılacak bir hizmet varsa imamın ve müezzinin başkanlığında onlara yardımcı olurlar” ifadelerine yer verdi.
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.