DKK En Az İlköğretim Mezunu 1.907 Sözleşmeli Er Alıyor

DKK En Az İlköğretim Mezunu 1.907 Sözleşmeli Er Alıyor

DKK En Az İlköğretim Mezunu 1.907 Sözleşmeli Er Alıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) 2016 yılı 4. dönem sözleşmeli er başvuruları başladı. Buna göre bin 907 sözleşmeli er alınacak. Sözleşmeli erler kıyı birliklerinde ve yüzer birliklerde görev yapacak. Kontenjanlara göre en çok alım ise kıyı birliklerinde bulunan deniz piyade sınıfına yapılacak. Sadece deniz peniz piyade sınıfına alınacak sözleşmeli er sayısı 826 olarak belirtildi.

Sözleşmeli er alımında en çok merak edilen iki konu yaş ve askerlik şartları olarak göze çarpıyor. Askerlik şartı sadece ilköğretim mezunları için bulunuyor. İlköğretim mezunlarının sözleşmeli er olabilmek için askerlik yapmış olması veya yapıyor olması gerekiyor. En az lise mezunu olanlar için ise askerlik şartı yok.

Sözleşmeli er alımında yaş sınırı ise 25 olarak ilanda belirtiliyor. Buna göre en az 20, en fazla 25 yaşında olanlar başvuru yapabilecek. Yani 1 Ocak 1991 ve 31 Aralık 1996 tarihleri arasında doğmuş adaylar başvuruda bulunabilir. Branşlara ve sınıflara göre özel şartlar için adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanı inceleyebilir. Toplam 29 sınıfa personel alımı yapılacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2016 yılı 4. dönem sözleşmeli er başvuruları 2 Kasım - 22 Kasım tarihleri arasında alınacak. Başvurular yalnızca internet ortamından alınacak olup şahsen veya posa yoluyla müracaatlar kabul edilmeyecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2016 yılı 4. dönem sözleşmeli er alımı kılavuzu için BURAYA TIKLAYINIZ

ŞUANDA GÜNCEL 17 BİNDEN FAZLA ASKER POLİS VE MEMUR ALIMI VAR AŞAĞIDAKİ LİNKTEN İLANLARA ULAŞABİLİRSİNİZ.

 

1907 SÖZLEŞMELİ ER ALIMI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

4984 PERSONEL ALIMI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Özel Kuvvetler Komutanlığı 700 Muvazzaf Ast-subay Alımı tıklayınz

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.