Dolar, Euro Kuru ve Anlık Altın Fiyatları Listesi

Dolar, Euro Kuru ve Anlık Altın Fiyatları Listesi

Dolar, Euro Kuru ve Anlık Altın Fiyatları Listesi

Dün açıklanan TÜİK Ağustos 2019 enflasyon rakamlarından sonra dolar kurunda yaşanan geri çekilme hızlanarak sürüyor. Dolar neden düştü, dolarda düşüş sürer mi, dolar almalı mı, 22 ayar bilezik gramı, çeyrek altın ve gram altın fiyatları kaç lira, 1 dolar kaç TL?

 

Ağustos ayında pek çok ürüne yapılan zam sonrasında enflasyonda yüzde 1,36 oranında artış yaşanması bekleniyordu. 

Ancak yaşanan yükseliş 0,83 ile sınırlı kaldı. Enflasyonun beklentilerin altında kalması ve ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan güven verici açıklamalar sonrası dolar kurunda geri çekilme hızlandı. 

İç verilerde yaşanan iyileşmenin ardından Amerikan Başkanı Donald Trump tarafından yapılan açıklamalarda dolar kurunda geri çekilmeyi destekledi. FED'i yoğun bir baskı altına alan Trump faiz indirimi için ısrarcı olmayı sürdürdü. 

FED'in beklendiği üzere faiz indirimi yapması durumunda dolar kurundaki düşüşün hızlanması bekleniyor. 


 4 Eylül 2019 Dolar Kuru Kaç TL?
Dolar kuru güne yüzde 0,02 oranında düşüş ile 5,7277 lira seviyesinden başladı. Dün açıklanan enflasyon verisi öncesinde dolar kuru 5,82 lira civarında işlem görüyordu. 

4 Eylül 2019 Euro Kuru Kaç Lira?

Almanya'nın resesyon ihtimalinin güçlenmesi, İngiltere'nin anlaşmasız olarak Avrupa Birliği'nden çıkması gibi pek çok etken Euro kurunu baskılıyor. Kur bugün güne 6,2897 lira seviyesinden başladı. 

4 Eylül 2019 Güncel Altın Fiyatları Listesi 

Altının ons fiyatı 1.543,36 dolar üzerinden işlem görüyor. 

24 ayar gram altın 287,54 lira, çeyrek altın 481 lira ve 22 ayar bilezik gram fiyatı ise 276 lira olarak kapalıçarşı da işlem görmeyi sürdürüyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.