Dolar ve altında yeni rekor!

Dolar ve altında yeni rekor!

Dolar ve altında yeni rekor! Borsa İstanbul'dan kritik karar

 Borsa İstanbul'dan yeni bir karar geldi. BIST50 Endeksinde bugün açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanması kararlaştırıldı. Öte yandan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılara al sat yapmak için doğru zamanın olmadığını önemli olanın varlıkları elde tutmak olduğunu hatırlattı. 17 TL seviyesinin üstüne çıkan dolar 17,74 TL'den işlem görürken 1000 TL'yi aşan gram altın ise 1025 TL'den işlem görüyor

 Geçtiğimiz perşembe Merkez Bankası'nın 100 puanlık faiz indiriminin ardından dolar 17 ile euro 19 ise liranın üzerini görerek tarihi zirvesini yenilemişti.  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dolar/TL'nin 17 seviyesini aşmasının ardından piyasaya satım yönünde müdahale etti. Merkez Bankası'nın müdahalesi sonrası dolar/TL 16,55 seviyelerinde yer aldı.

GRAM ALTIN 1000 TL'Yİ AŞTI
Gram altın ise dolardaki yükselişle beraber 1000 TL'nin üzerini gören gram altın 1025 TL'den işlem görüyor


İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN YATIRIMCISINA KRİTİK UYARI
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılara al sat yapmak için doğru zamanın olmadığını önemli olanın varlıkları elde tutmak olduğunu hatırlattı. Kısa vadeli dolar alım satımının tehlikeli olduğunu söylerken ''17’den dolar alırım 20’den satarım'' hayallerine girmeye gerek olmadığını ifade etti. Piyasalar için sıkıntılı bir süreçten geçildiğini söyleyen İslam Memiş mümkün olduğunca tasarruf etmenin ve uzun vadeli yatırımcıya olmaya çalışmanın daha doğru olacağını söyledi.

İslam Memiş altın tahmini ile ilgili sorulara Türkiye’de piyasalardaki belirsizliğin devam etmesi ve beklentilerin karşılanmamasından dolayı gram altın fiyatı için bir hedef belirlemenin zor olduğunu söyleyerek cevap verdi. Altın almanın zor ve maliyetli olduğunu ifade eden İslam Memiş yatırımcılara altının her zaman kazandırdığını ve önümüzdeki günlerde yeni direnç seviyelerini test edebileceğini vurguladı.

Memiş “Dolar/TL kurunun yükselmesi diğer yabancı para birimlerinin de yükselmesine sebep oluyor. Dolardaki hareketi bundan sonra hiçbir ekonomist veya analist rakamlar üzerinden tahminde bulunamaz. Ama bence bu süreç çok sürdürülebilir bir süreç değil. Kurlardaki yükseliş neredeyse 2001 krizine tekabül ettiği için çok sürdürülemez olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlara şunu söyleyebilirim. Bunun tedbirinin çok önce alınması gerekiyordu. En az 1-2 ay daha beklemeleri gerekiyor. Bundan sonra bir maliyet yapmak çok riskli” şeklinde değerlendirmede bulundu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.