Dolar ve altında yükseliş an itibari ile hızlandı!

Dolar ve altında yükseliş an itibari ile hızlandı!

Dolar ve altında yükseliş

10,59 TL’den geri dönen ABD doları satışı 13,5791 TL’ye, Euro satışı 15,3634 TL’yi ve gram altın 787,4896 TL’yi buldu.

İngiliz Sterlini ise 18,3005 TL oldu. Son bir haftalık zaman dilimi içerisinde yükselen dolar kuru nedeni ile dolara endeksli olan külçe altının fiyatının da artması, birçok kişinin bu durum karşısında endişe duymasına sebep oldu.

Yaklaşık olarak iki hafta önce altın fiyatlarında yaşanan tarihi rekor, herkesi şaşkına uğratmıştı. Gram altının fiyatı tarihinde ilk kez bin TL seviyesini geçmiş ve bin 82 TL’den satışa sunulmuştu.

Gerçekleştirilen son kabine toplantısı sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TL’yi özendiren açıklamaları ve kabine toplantısında yükselen dövize karşı TL’nin değer kaybetmemesi adına alınan diğer kararlar neticesinde döviz kurları ani bir şekilde düşmüş ve buna bağlı olarak gram altının fiyatı da 600 TL seviyesine kadar gerilemeyi başarmıştı.

Tekrar Yükselmeye Başladı!
Ünlü analistlerin, 2021 yılının tamamlanmasına 1 gün kala altın fiyatları ile ilgili yapmış oldukları olumlu yorumlara karşın gram altının fiyatı bugün yine yükseldi. Dün 689,23 TL’den satışa sunulan gram altının fiyatı, bugün 756,06 TL olarak karşımıza çıkıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.