Dört Meleğin Alnında yazılı olan dua !

Dört Meleğin Alnında yazılı olan dua !

Dört Meleğin Alnında yazılı olan dua !

Dört büyük meleğin alnında yazılı olan dua Mumsema Ebu Hüreyre (r.a),den rivayet olunmuştur:
Allahın Resulü (s.a.v.)ashabı ile oturuyorlardı. Bu esnada Beni Süleym kabilesinden biri ağlayarak Resulüllah,ın huzuruna geldi Resulü Ekrem(s.a.v.)ona Ey Allahın resulü ! Namaza kalktığım zaman beni bir korku ve heyacan sarıyor. Uyuduğumda kötü rüyalar görüyorum Çok defa vesveseye kapılıyorum. İbadetlerim fesada gidiyor.

Bunun üzerine Resulü Ekrem (s.a.v.)
Ey kardeşim ! Senin anlattkların. melun şeytanın sana yaptığı işlerdir Şimdi ben sana Mirac,a çıktığımda rabbimin bana öğrettiği on dokuz ismi öğreteyim mi? bu isimlerin dördü israfil (a.s.),ın alnında, dördü Azrail(a.s.),ın, üçü de Arşı A,zam,ı taşıyan çok büyük meleklerden biri olan Na^mus u Ekber,in alnında yazılıdır.Bu melek o kadar büyüktür ki,eğer Allah Teala emir buyursa gökleri ve içindekileri bir loKmada yutardı.
-Evet ey Allah,ın Resulü1!Bana o isimleri öğretiniz.

-Ey kardeşim!Kim bu on dokuz ismi sıkıntıya karşı okursa Allah sıkıntısını giderir.Gamlı ve kederli bir kişi okursa Allah gam ve kederini giderir. kaybolan için o okunursa geriye döner. Hasta okursa şifa bulur.borçlu okursa borcunu öder.Bir eve konursa Allah o evden şeytanı ve yardımcılarını uzaklaştırır.Sen bunu sabah ve akşamladığında oku,buyurdular.

Resulü Ekrem (s.a.v.),in öğrettiğidua budur.(Kitabü Muhâdaratil Ebrâr,2/414)
--Allâhümme inni es,elüke yâ rahmânü yâ rahıymü ve yâ cârel müstecirine ve yâ emânel hâîfine ve yâ ımâde men lâ ımâde lehü ve yâ senede men lâ senede lehü ve yâ zuhra men lâ zuhra lehü ve yâ hırzet duafâi ve yâ aziymer racâi ve yâ münkızel helkâ ve münciyel ğarkâ ve yâ muhsinü ve yâ mücemmilü ve yâ mün,ımü ve yâ müfaddılü ve yâ aziyzü entellezi secede leke sevâdül leyli ve dav,ün nehâri ve şüâüş şemsi ve hefifüş şeceri ve deviyyün nahli ve nürül kameri yâ allâhü yâ allâhü lâ şerike leh*Es,elüke en tüsalliye alâ muhammedin ve alâ âli muhammed* 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.