DPB Aracılığı İle 559 Memur ve Personel Ataması Yapıldı

DPB Aracılığı İle 559 Memur ve Personel Ataması Yapıldı

DPB Aracılığı İle 559 Memur ve Personel Ataması Yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca şehit yakını, gazi ve gazi yakını araştırmaları yapılır. ve hak sahipleri kura ile devlet memuru kadrolarına atanmaktadırlar

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yapılan atama kurasında toplam 559 şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamaları yapıldı.

İŞTE ATAMA YAPILAN KADROLAR

287’ si öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar esas alınarak öğretmen, hemşire, mühendis, tekniker, teknisyen, çocuk eğiticisi gibi memur kadrolarına yerleştirilirken diğer personeller ise 270 kişi hizmetli kadrolarına, 2 kişi ise işçi kadrolarına atandı.

3713 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesine göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilen  (559) şehit yakını,  gazi ve gazi yakınının atama kurası, 27  Mart 2017 Pazartesi günü Devlet Personel Başkanlığı’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. 

Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumları dikkate alındı. 

559 istihdam hakkı sahibinden;
-    287’ si öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri unvanlar esas alınarak öğretmen, hemşire, mühendis, tekniker, teknisyen, çocuk eğiticisi gibi memur kadrolarına,
-    270’İ  hizmetli kadrolarına, 
-    2’si   ise işçi kadrolarına
atama teklifleri yapılmıştır. 

Atananların 362’si erkek, 197’ si ise kadındır.  

Bakanlıklar, bağlı ve ilgili kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, üniversite ve belediyeler olmak üzere toplam 83 kamu kurum ve kuruluşuna atama teklifi yapılmıştır.  

İlgililer atama teklif sonuçlarına  27/03/2017 tarihi saat 15.00 itibariyle http://euygulama.dpb.gov.tr/DPB_WEB/SorguSehitGaziAtama.aspx adresinden ulaşabilirler.

İlgililerin atama işlemleri, yazıların kurumlara ulaşmasından itibaren başlayacak olup bundan sonraki süreçte istihdam hakkı sahiplerinin, kurumların atama işlemlerini tamamlamalarını müteakiben kendilerine tebliğde bulunmasını beklemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.