e-Devlet'te soyağacına baktı hayatının şokunu yaşadı!

e-Devlet'te soyağacına baktı hayatının şokunu yaşadı!

e-Devlet'te soyağacına baktı hayatının şokunu yaşadı!

e-Devlet uygulaması yeniden açıldı... Vatandaş ise merak edip uygulamaya girdi... e-Devlet'te soyağacına baktı hayatının şokunu yaşadı!

e-Devlete girenler şoke oldu! Binlerce belge üretildi! e-Devlet soyağacı sorgulama nasıl yapılır?
e-Devlet soyağacı hizmetine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. e-Devlet soyağacı sorgulama işlemi son günlerde en çok konuşulan ve talep gören bir konu. İlk kez hizmete girdiğinde talep patlaması yaşanan e-Devlet soyağacı sorgulama hizmeti dün gece yeniden işleme açıldı. Ancak gelin görünki vatandaşlar sorgulama sonuçlarını görünce şoke oldu! Eğer hala soyağacınızı öğrenmediyseniz e-Devlet soyağacı sorgulama nasıl yapılır? sorusunun cevabı ve vatandaşların tepkilerini haberimizden okuyabilirsiniz.

e-Devlet soyağacı sorgulama hizmetine dev ilgi!  Dün geceden itibaren vatandaşlar yeniden e-Devlet sorgulama hizmetini almanın sevincini yaşıyor. Kimileri varki sevinse mi üzülse mi bilemiyor yaşadığı şaşkınlığı sosyal medya üzerinden dile getiriyor.  Dün akşamdan beri 3 milyon 641 bin belge üretildi. Vatandaşlar belgelerde atalarının hala sağ gözükmesi nedeniyle şaşkınlık geçirmişti. Soyağacı kayıtlarındaki kişilerin ölümüne dair resmi bir belge ibraz edilmesi halinde ölümün işlenmesi mümkün olabilecek. Vatandaşlar eğer belge ibraz edemiyorlarsa ölüm araştırması sonucunda kişilerin sağ olmadığı bilgisi eklenebilecek. İşte e-Devlet sorgulama ile ilgili ayrıntılar…

E-DEVLET SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra tek yapmanız gereken nüfus bilgilerinizi güncelleyerek ilgili sekmeye ulaşmak. Bu sekmeye ulaştığınızda öncelikli olarak kendi nüfus bilgilerinizi görüyorsunuz. Burada, ilgili bilgileri kontrol ettikten sonraysa sağ üst köşeden “Belge Oluştur” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Kısa yoldan sorgulama sayfasına ulaşmak için arama kısmını da kullanabilirsiniz. Ulaştırma Bakanlığı'nın ilgili birimindeki kayıtlara göre o gün E-Devlet uygulamasına 4 milyon kullanıcı giriş yapmıştı. Kayıtlara göre bu rakam daha önceki girişlerin en az 3 veya 4 katı… Zira E-Devlet'in günlük kullanıcı sayısı 1 ile 1.5 milyon arasında… Siteye giren 4 milyon kişiden sadece 737 bini sistem kilitlenmeden önce Altsoy-Üstsoy sorgulama sayfasına gidebilmişti. Bunların da sadece 310 bini işlemi başarıyla tamamlayıp kayıt alabilmişti. Vatandaşlar yeniden soyağacı sorgulama hizmetine erişim sağlayabilecek.


İŞTE SOSYAL MEDYANIN BAŞLICA KONUSU E-DEVLET HAKKINDA YAZILANLAR

e-Devlet soyağacı sorgulama uygulamasında işlem yapan vatandaşlar, verilen bilgileri görünce adeta şokeoldu.


İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve e-Devlet üzerinden erişilen Alt Üst Soy Belgesi’ne göre 1844 yılında doğan bir vatandaş sağ olarak görülüyor. Bu durum ise vatandaşlar tarafından sosyal medyaya taşındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.