e-devlet'ten bu kontrolü muhakkak sağlayın...

e-devlet'ten bu kontrolü muhakkak sağlayın...

e-devlet'ten bu kontrolü muhakkak sağlayın...

BTK vatandaşlara uyarı mesajı gönderdi. Mesajda vatandaşların bilgisi dışında açılabilecek hatlar yüzünden başlarının belaya girmemesi için e-devlet üzerinden sorgulama yapmalarını önerdi. Haberimizden sorgulama yapabilirsiniz...
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) hat sorgulama sistemini hayata geçirdi. Daha sonra bu sistem e-devlet üzerinden kullanıma açıldı. Hat Sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar önceleri şifresiz olarak BTK sitesini kullanabilirken, artık T.C. kimlik numarası ile ve e-Devlet şifresi ile bu hizmeti alabiliyorlar. BTK bununla da kalmadı. Kişisel bilgilerin yanlış kişiler tarafından kullanılmaması için vatandaşları da konu ile alakalı sık sık uyarıyor. Son uyarı mesajı bu sabah geldi. Gazetevatan.com'un haberine göre; BTK, hat sahteciliğini önlemek için e-devlet üzerinden sorgulama yapmaya davet etti
 
HAT SORGULAMA NASIL YAPILIR?
e-Devlet sistemi üzerinden mobil hat sorgulaması yapmak için öncelikle sisteme giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ise BTK tarafından e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerden biri olan https://www.turkiye.gov.tr/mobil-hat-sorgulama web sitesine giderek üzerinize kayıtlı mobil hattınızın sorgulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Bu ekranda herhangi bir bilgi istenmemektedir. Karşınıza gelen ekranda Adınız, T.C. kimlik numaranız, cep telefonunuz ve hattınızın hangi operatöre kayıtlı olduğu bilgileri verilmektedir.
 
ŞİKAYET ETMEK İÇİN...
E devlet üzerinden yapacağınız sorgulamadan sonra üzerinize bilginiz olmadan hat alındığını öğrenirseniz hemen harekete geçmelisiniz. Yapacağınız ilk adım Savcılığa şikayet dilekçesi vermek olmalı. Şikayette bulunduktan sonra kapatmak istediğiniz hat hangi operatöre ait ise o operatöre başvurarak hattın iptalini talep etmelisiniz. 
 
ÜCRETSİZ KAPATILIYOR
Mobil Hat Sorgulama Sayfasında üzerlerine kayıtlı bulunan hatları öğrenebilen aboneler, bilgileri haricinde açılan hatları ilgili operatör bayileriyle irtibata geçerek ücretsiz olarak bu hatları kapatabilir. 
 
BTK E-DEVLET HİZMETLERİ
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler şu şekildedir:
Mobil/Sabit/İnternet/Kablo Tv/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama
Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri
Kayıp/Çalıntı İhbar Bildirimi
Kayıp/Çalıntı İhbar Sorgulama/İptal
IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme
IMEI Kaydet
IMEI Kayıt Hakkı Sorgulama
IMEI - MSISDN Eşleşme Sorgulama
IMEI Sorgulama
Mobil Hat Sorgulama
Numara Taşıma Sorgulama
Telefon Ana Kart Değişikliği (Vatan)


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.