EHLİYET E SINAV 2018 SORULAR

EHLİYET E SINAV 2018 SORULAR

EHLİYET E SINAV 2018 SORULAR

Ehliyet sınavlarında kağıt kalem kullanılmayacak, sınavlar bilgisayar ortamında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından pilot uygulama olarak 28 ildeki 32 e-sınav salonunda gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu e-sınavları, 2018 yılından itibaren 81 ilde yapılacak.

Ehliyet almak isteyen sürücü adayları e-sınav uygulaması sayesinde randevu sistemiyle en yakın tarihte sınava girebilecek ve sınav bitiminde sonuçlarını hemen öğrenebilecek.

Adaylar bilgisayar ara yüzü ile cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan kurtulacaklar. Ehliyet kursu sınavlarının kağıt ve kalemle yapılması uygulaması tarihe karışacak.Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak e-sınav salonlarında, yılda 4 milyon 298 bin 770 motorlu taşıt sürücü adayının sınava gireceği tahmin ediliyor.

E-sınav merkezleri şuan Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Malatya, Eskişehir, Bursa, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Erzurum, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Balıkesir, Denizli, Düzce, Konya, Afyonkarahisar, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ illerimizde bulunuyor ve 2017 sonuna kadar 81 ilde yapılması planlanıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.