Ehliyeti Olanlar Dikkat! Bu Sürücüler Yeniden Sınava Alınacak

Ehliyeti Olanlar Dikkat! Bu Sürücüler Yeniden Sınava Alınacak

Ehliyeti Olanlar Dikkat! Bu Sürücüler Yeniden Sınava Alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmakta ola ehliyet sınavını kazanan adaylar ehliyetlerine kavuşmaktadır ancak yaptkları hatalar, kazalar ve ceza puanlarını doldurmaları ile ehliyetlerine el koyulabilmektedir. Yeni uygulanacak yasa ile ehliyeti olan adayların dikkat etmesi gerekecek.

Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü ile sigorta şirketleri anlaşma yaptı ve çok fazla kazaya karıştığı tespit edilen 10 bin 600 kişi belirlenmiş olan psikoteknik sınavına tabi tutulacaktır. İlgili psikoteknik sınavını geçemeyen adayların ehliyetlerine el koyulacak.

Sigorta şirketleri ile Emniyet Genel Müdürlüğünün anlaşması üzerine belirlenmiş olan çok kaza yapan sürücüler yenide ehliyet sınavına alınacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile sigorta şirketleri anlaştı ve çok fazla kazaya karıştığı tespit edilmiş olan 10 bin 600 kişi psikoteknik sınavına tabii tutulacak. Bu sınavı geçemeyen adaylara ehliyetleri verilmeyecek peki psikoteknik sınavı nedir, bu sınavda neler yapılacak.
Bun göre psikoteknik sınavında adayların reflekslerine bakılacak örneğin araç sürerken ki hareketleri, ani fren yapabilme kapasitesi, kaza olması muhtemel durumda neler yapabileceği gibi gözlemlemeleri yapılacak. Psikoteknik sınavından başarı ile ayrılan adaylara ehliyetleri verilecek. Peki aday sınavı geçemezse ne olacak.

ADAYLAR SINAVI GEÇEMEZSE

Psikoteknik sınavında adayların refleksleri kontrol edilecek peki adaylar sınavı geçemezse ne olacak. Buna göre adaylar sınavı geçene kadar sürekli olarak aralıklarla psikoteknik sınavına tabii tutulacak aday geçene kadar ehliyetine el koyulacak ve trafiğe çıkması yasaklanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.