Elazığda 5.4 Şiddetinde Deprem

Elazığda 5.4 Şiddetinde Deprem

SON DAKİKA! ELAZIĞ SALLANMAYA DEVAM EDİYOR

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi merkez üsssü Sivrice'de 6.8 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Deprem Malatya, Elazığ, Sivas, Maraş, Diyarbakır ve çevre illerden güçlü şekilde hissedildi. Vatandaşlar korku ve panik içinde dışarıya çıktı. Gelen son dakika bilgisine göre, Elazığ Sivrice'de 5.4 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.
Son dakika... Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem yerin 7 km derinliğinde gerçekleşti. Depreme ilişkin açıklama yapılması bekleniyor. Kırsal kesimdeki yerleşimlerde yıkımın olup olmadığına ulaşılmaya çalışılıyor. Elazığ Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama geldi. 

Son dakika deprem haberi bu kez Malatya'dan geldi. Deprem Malatya, Elazığ, Sivas, Maraş ve çevre illerden güçlü şekilde hissedildi. Son dakika gerçekleşen depremin şiddeti 6.8 büyüklüğünde gerçekleşti... 

 

BELEDİYE BAŞKANINDAN DEPREM AÇIKLAMASI

Elazığ'daki korkutan deprem sonrası Elazığ Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama: Şu ana kadar korkulacak bir duyum almadık

UZMANLARDAN İLK AÇIKLAMA

CNN TÜRK canlı yayınına katılan Profesör Doktor Şükrü Ersoy Elazığ'daki depremle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: Elazığ Sivrice'deki fayın yoğun bir hareket halinde olduğunu söylemiştik. Böyle bir depremin beklenebileceği görüşü hakimdi. Bunu da sizlerle paylaşmıştık. Doğu anadolu'da uzun zamandır böyle bir deprem yaşanmamıştı. Sivrice'de de daha önce oluyordu. Bu deprem önemli bir deprem. 50-60 metre yer kabuğu kırılmış olabilir.

Ayrıntılar geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.