Emekli Maaşları Bayramdan Önce Ödenecek.

Emekli Maaşları Bayramdan Önce Ödenecek.

Emekli Maaşları Bayramdan Önce Ödenecek.

Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, emekli maaşlarının bayram öncesi ödeneceğini ve köprü ve otoyolların 30 Ağustos-5 Eylül arası ücretsiz olacağını açıkladı. Tek tip kıyafetle ilgili de konuşan Boğzdağ, "Bundan  sonra çıkacak kanun hükmünde kararnamelerde bu konu yer alabilir"dedi

urban Bayramı ile ilgili alınan kararları açıklayan Bozdağ, "Emekli sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir" dedi.
KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ 
Bozdağ, köprü ve otoyolların  30 Ağustos-5 Eylül arası ücretsiz olacağını da açıkladı.
KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM KARARI 
Gündeme dair soruları da yanıtlayan Bozdağ  şunları dile getirdi:
Türkiye toprak bütünlüğüne önem veriyor. Kuzey ıraktaki referansım kararı bölgede iktidarsızlığa yol açar. Terör örgütleri kullanılarak teröristlerle mücadele edilmez. Türkiye, terör koridoru oluşmasına izin vermeyecek.
TEK TİP KIYAFET 
Tek tip kıyafet  konusunda bir yasa değişikliğine ihtiyaç var. Bunun da KHK'ya konulacağını ifade  etmiştik. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu  ancak kanun hükmünde kararname çıkarabilir, anayasamıza göre. Daha önce kabine  değişikliği yapıldı ve Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında Bakanlar Kurulu  toplantısı yapılamadığı için kanun hükmüne kararname çıkarılamamıştı. Bugün Sayın  Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Bakanlar Kurulu toplantısını yaptı ve bundan  sonra çıkacak kanun hükmünde kararnamelerde bu konu yer alabilir.
ÖSYM'NİN  PUAN HESABI HATASI
ÖSYM'nin yaptığı büyük  bir hatadır. Çünkü üniversite sınavına giren gençlerimizin tamamı hayallerini  gerçekleştirmek için ter döküyorlar, emek veriyorlar ve oranın işlemlerini doğru,  objektif, güvenli bir şekilde yapacağına inanıyorlar. Onun için de ÖSYM, bir  güven adresidir, hep böyle olmuştur ama zaman zaman böyle olaylar olduğunda da  ÖSYM elbette yıpranmaktadır. Bu hadisede de gördüğümüz kadarıyla çok açık, net  bir hata vardır.
EREN BÜLBÜL'ÜN ŞEHİT EDİLMESİ 
"Tranbzon Maçka'da Eren Bülbül'ün şehit edilişine ilişkin adli soruşturma sürüyor
Milliyet 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum