Emekli maaşları ve bayram ikramiyesi ödeme tarihi Ağustos 2018

Emekli maaşları ve bayram ikramiyesi ödeme tarihi Ağustos 2018

Emekli maaşları ve bayram ikramiyesi ödeme tarihi Ağustos 2018

İşte emekli maaşları ve bayram ikramiyesi ile ilgili her şey...
Emekli maaşları ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi ayın kaçında verilecek? Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'ndan önce SGK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşları hesaplarına yatırılmıştı. Şimdi de vatandaş, Kurban Bayramı öncesi emekli maaşlarının yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor. İşte emekli maaşları ve bayram ikramiyesi ile ilgili merak edilen her şey..

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaş emekli maaşının yatırılıp yatırılmayacağını aynı zamanda geçtiimiz bayram yatan bayram ikramiyesinin bu bayram ne zaman ödeneceğini merak ediyor. 

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde dağıtılan 1000 TL'lik emekli ikramiyesi Kurban Bayramı öncesinde de verilecek. Emekli maaşları ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi ayın kaçında verilecek? Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'ndan önce SGK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşları hesaplarına yatırılmıştı. Şimdi de vatandaş, Kurban Bayramı öncesi emekli maaşlarının yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor.  İşte emekli maaşları ve bayram ikramiyesi ile ilgili merak edilen her şey...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emekli maaşları ve bayram ikramiyesi hakkında verdiği yazılı açıklamada şunları söyledi: ''Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine 17 Ağustos’ta bayram ikramiyesi ödeyeceğiz. Bayram ikramiyesi ödemeleri emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Birden fazla dosyadan aylık alan emeklilerimize hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödenecektir. Ayrıca, vefat eden sigortalılarımızdan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.”

Selçuk, Kurban Bayramı için 11 milyon 767 bin 550 emekli ve hak sahibine toplamda 10 milyar 417 milyon 886 bin 693 lira bayram ikramiyesi ödeneceğini bildirdi. Bakan Selçuk’un bu açıklamasından sonra gözler emekli maaşlarının ne zaman ödeneceği sorusuna çevrildi.

 

Bakan Zehra Selçuk'un ''bayram ikramiyesi ayın kaçında yatacak'' sorusunun cevabını vermesinin ardından vatandaş şimdi de ''emekli maaşı ne zaman yatacak'' sorusunun cevabını arıyor. Hükümet tarafından emekli maaşlarının bayramdan önce 21 Ağustos^'a kadar ödenmeye çalışılacağı bilgisi paylaşılmıştı. Ancak şu anda emekli maaşlarının ödenme tarihi ile ilgili kesin bir açıklama bulunmamaktadır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.