Emekli Olamayana Aylık Müjdesi

Emekli Olamayana Aylık Müjdesi

Emekli Olamayana Aylık Müjdesi

Emekli olmak ve düzenli gelir elde etmek için gerekli şartları yerine getiremeyenlere, devletten farklı yollarla maaş bağlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kontrolünde destek amaçlı olarak sürdürülen yaşlıların yoksulluğa düşmesinin engellenmesi ve temel ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan karşılayabilmeleri esasına dayanan bu uygulama için gerekli şartlar şunlar; 

Yaşlıların yoksulluğa düşmesinin engellenmesi ve temel ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan karşılayabilmeleri esasına dayanan 65 yaş aylığından yararlanmanın şartları; 65 yaşını doldurmuş olmak, başka sosyal güvenlik yardımı almamak. Ayrıca hanedeki 65 yaş ve üzeri kişilerin aylık geliri 423 lirayı aşmamalı.

65 yaş aylığı 2017 yılı itibarıyla 235 TL. Ödemeler üç ayda bir yapıldığı için tutar 706 TL oluyor. 65 yaş aylığından emekliler yararlanamaz. 65 yaş aylığını alabilmek için kaymakamlıklardaki ‘Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuruda bulunulması gerekiyor. Başvuru formu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın internet sitesinde mevcut.

EMEKLİLİK GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAYIN BİZİ FACEBOOKTAN TAKİP EDİN! TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.