Emekli Olamayanlara Müjde

Emekli Olamayanlara Müjde

Emekli Olamayanlara Müjde

Yıl, yaş şartlarını tamamlamış ancak prim günü eksiği nedeniyle emekliolamayan emekli adaylarının gözü Çalışmave Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda. Yaklaşık 100 bin kişi, bu konuda müjde bekliyor.Geçmişe dönük borçlanma imkanı sağlanarak emekli olma yolunun açılmasıtalep ediliyor. Daha önce Bakanlık'ın bukonuda çalışma yaptığı yönündeki bilgilerkamuoyuna yansımıştı. Bu konuda çeşitli formüller de gündeme gelmişti.

ÇALIŞMA İMKANI YOK

Ağırlıklı olarak üzerinde durulanformüle göre; kadınlardan 58 yaşı ve 10 yılsigortalılık süresini, erkeklerden ise 60 yaşıve 15 yıl sigortalılık süresini tamamlamışolan herkese geçmişe dönük borçlanmaimkanı sağlanacak. Bu 2 şartı tamamlamışolanlar, sigortalılık süresi içerisindeki primödemesi olmayan bazı süreleri borçlanacakve böylece emekli olabilecek.Düzenleme, prim eksiği olanlar tarafından heyecanla bekleniyor.  

Emekli adayları, "Yaşımıznedeniyle işverenler biziişe almaya yanaşmıyor.Ayrıca pek çoğumuzunsağlık sorunları bulunuyor.Geçmişe dönük borçlanmayaparak biz de emekli olabilelim" diyor.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAYIN BİZİ FACEBOOKTAN TAKİP EDİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.