Emekli olanlara `taşıt` kolaylığı

Emekli olanlara `taşıt` kolaylığı

Yurt dışından emekli olanlara `taşıt` kolaylığı

Yurt dışında emekli olanların, Türkiye'ye ilk defa getirecekleri kara taşıtları için aranan 185 günlük ülke dışında bulunma şartı kaldırıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, yurt dışında emekli olan kişilerin emeklilik tarihinden sonra Türkiye'ye ilk defa getirecekleri kişisel kullanıma mahsus kara taşıtları için son giriş tarihinden geriye doğru bir yılda en az 185 gün Türkiye dışında bulunması koşulu aranmayacak.

Ayrıca, söz konusu süre koşulu, geçici ithalat izin süresinin tamamını kullanmadan taşıtıyla Türkiye dışına çıkan emeklilerin, izin süresi içinde olmak koşuluyla, izinden kalan sürelerini kullanmak üzere taşıtıyla yeniden Türkiye'ye girişlerinde de gözetilmeyecek.

Söz konusu sürelerin tamamını kullanmış veya yerleşim yeri şartını sağlayamayan Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği ülkelerinde yerleşik kişilerin taşıtlarına, Türkiye'ye girişinde yılda bir kez olmak üzere bir ay süre verilecek.

Belirli bir süre ile görevini yerine getirmek üzere gelen kişiler ile öğrenim görmek isteyen kişilerin, Türkiye dışında yerleşim yerinde adlarına kayıtlı taşıtlarını görev veya öğrenim süresi içerisinde olmak koşuluyla yerleşim yeri şartı aranmaksızın herhangi bir zamanda ülkeye getirebilmelerine imkan verildi. Söz konusu taşıtlar için gümrük idaresine başvuru için ise 30 günlük süre şartı getirildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.