Emekli Zammında Çok Önemli Son Durak! En düşük emekli zammı ne kadar olacak?

Emekli Zammında Çok Önemli Son Durak! En düşük emekli zammı ne kadar olacak?

Emekli Zammında Çok Önemli Son Durak! En düşük emekli zammı ne kadar olacak?

12.3 milyon emekliyi ilgilendiren Ocak zammı adım adım yaklaşırken, emekli zammı ile ilgili en önemli virajlardan olan kasım ayı enflasyon rakamları bugün açıklandı. Enflasyon, kasım ayında yüzde 1,44 gerileyerek, yıllık bazda yüzde 21,62 oldu.Milyonlarca vatandaşın 'emekli zammı ne kadar olacak?' 'en düşük emekli maaşı' ne kadar şeklindeki araştırmaları sürerken Ocak zammı ile ilgili son olarak Aralık ayı enflasyon verisi kaldı. Geçtiğimiz dönemde Temmuz-Ekim enflasyonu 12.26 oranındaydı. Bugün açıklanan enflasyon verileri ile emekli zammı şekillenecek.

Tüm emeklilerin gözü - kulağı bugün açıklanacak enflasyon verisindeydi, Emeklilerin Ocak zammı adım adım yaklaşırken, 12.3 milyon emeklinin zammında enflasyon belirleyici olacak. Enflasyon yıllık yüzde 21,62 şeklinde gerçekleşti. Temmuz ayı ve iki bayramda aldıkları ikramiyeler ile yüzleri gülen vatandaşlar, Ocak ayında yapılacak maaş artışıları konusunu da çok yakından takip ediyor. İşte detaylar...


2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin de yüzde 4'lük artışa ilaveten alacağı farkı gösterecek.



Bunun 4 aylık döneminin verisi belli oldu. Temmuz- Ekim enflasyonu yüzde 12.26 çıktı. Bugün de Kasım ayı enflasyonu açıklandı ve enflasyon yıllık yüzde 21,62 şeklinde gerçekleşti.


Böylece emeklilerin zam oranı büyük ölçüde ortaya çıkacak. Zammın belli olması için sadece Aralık ayı enflasyonu beklenecek. Bu da 3 Ocak'ta açıklanacak.


3 TAHMİN VAR

4 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 12.26 görünüyor.

Emekli zammında önemli viraj... En düşük emekli zammı ne kadar olacak?
2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyonun yüzde 3.5'i aşan kısmı kadar fark alacak olan memur emeklilerinin Ocak zammı da yüzde 12.76'ya (yüzde 4 zam yüzde 8.76 enflasyon farkı) ulaştı


.. En düşük emekli zammı ne kadar olacak?Kasım ve Aralık ayı enflasyonuna göre zam oranları artacak ya da azalacak. 2019 Yılı Programı'ndaki enflasyon tahminine göre,

 

Emekli zammında önemli viraj... En düşük emekli zammı ne kadar olacak?
Ocak zammı SSK ve Bağ-Kur'lularda yüzde 10.65, memur emeklilerinde yüzde 11.15 olacak.


Merkez Bankası'nın tahmini ise SSK ve Bağ- Kur'lulara yüzde 13.12, memur emeklilerine yüzde 13.62 zam yapılabileceğini gösteriyor.


Son beklenti anketindeki tahmin ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 13.99, memur emeklilerine yüzde 14.49 zamma işaret ediyor.

Sabah

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.