Emeklilere Kurban Bayramı İkramiyesi Hangi Tarihte Ödenecek?

Emeklilere Kurban Bayramı İkramiyesi Hangi Tarihte Ödenecek?

Emeklilere Kurban Bayramı İkramiyesi Hangi Tarihte Ödenecek?

2019 yılının ilk ikramiyesini Ramazan Bayramında aldılar. Kurban Bayramında da ikramiye alacak olan emekliler ödemelerin hangi tarihte yapılacağını araştırıyorlar. 

Kurban Bayramı için emekli ve hak sahiplerine yaklaşık 12 milyar TL bayram ikramiyesi ödenecek. Peki, bayram ikramiyesi ne zaman, ayın kaçında ödenecek?

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Kurban Bayramında arefe günü bu yıl 10 Ağutos 2019 Cumartesi gününe denk geliyor. Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin ise 5 Ağustos 2019 ile 9 Ağutos 2019 tarihleri arasında ödenmesi beklenmektedir.
KİMLER YARARLANABİLİR?

Ramazan ve Kurban olmak üzere yılda iki kez ödenen bayram ikramiyelerinden SGK'dan emekli aylığı alanların yanı sıra, mayıs ayına aylığı bağlanan emekliler de faydalanabiliyor.

Ayrıca bayram ikramiyesinden yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri almakta olan kişiler, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terör mağduru sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de yaralanabilecek.kamupersoneli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.