Emeklilere Müjde! Tüm Emeklilere 750 TL Zam!

Emeklilere Müjde! Tüm Emeklilere 750 TL Zam!

Emeklilere Müjde! Tüm Emeklilere 750 TL Zam!

Yaklaşık 12 Milyon emekliyi ilgilendiren sevindirici bir gelişme yaşandı. Gazeteci Fatih Polat Gerçekler adlı video kanalında yaptığı konuşmada emeklilerle ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışmayla emeklilere bayramlarda verilecek olan 1.000 Lira ikramiyeye zam gelecek ve 1.750 Lira Olacağı açıklandı.

Hükümet birbiri ardına yaptığı düzenlemelerle emeklilerin yüzünü güldürdü. Emekliler ikramiyeden promosyona, ek zamma kadar pek çok kazanım elde etti.

Önümüzdeki dönemde iyileştirmelerin sürmesi planlanırken, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) emeklilerin 8 talebini gündeme taşıdı.

Derneğin Başkanlar Kurulu toplantısında müzakere edilen talepler ise şu şekilde açıklandı;

1- 65 yaşında ve 65 yaşın üzerinde vatandaşlara ücretsiz ulaşım hakkı kanunlara tabii olarak her yerde aynı standartlara göre uygulanmalı.

2- 2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşların intibakları yapılmalı.

3- Prim kazançlar ve prim ödeme gün sayılarının aynı olanlarının emekli oldukları tarih kontrol edilmeden intibak kriterlerinin belirlenmesiyle emekli aylıkları yeniden hesaplanmalı.

4- 2000 yılı ve ömcesinde emeklilere uygulanan intibak kuralları aynı süreçte 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara da uygulansın.


5- 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların aylıklarının karma sistemle hesaplanmasının yol açtığı kayıplara çözüm üretilsin.
6- Karma Sistemler yerine bütün dönemleri baz alacak tek bir emekli aylığı hesaplaması yapıldın ve sigortalı olunan süre artış yaşladıkça aylıklar da da artışlar yapılsın.

7- Gelirlerin ve aylıkların artışlarında TÜFE'nin dikkate alınmasıyla beraber aylıkların düşük olduğu emeklileri korumadığı bilinirken ücretliler ve aylık alanların harcamalarının esas alınması ücretlerin geçirme endeksi oluşturulsun.

8- Emekli vatandaşlara vergi idae karşılığı olarak ödemesi yapılan ek ödeme yüzdeleri 4- 5'ten en az yüzde 8-9'a çıkarılsın.

9- Emekli vatandaşlara dini bayramlar öncesinde ödeme yapılan ikramiyelerin 2019 yılı ve sonrası yıllarda emekli aylıklarının artışlarına endekslendirilerek güncellemesi yapılsın.

10- Sağlık katkı paylarının emeklilerden alınması durdurulsun.

12 -Kamu çalışanlarına ödenen aile yardımı, tüm emeklilere de aile yardımı desteği olarak getirilsin..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum