Emeklilik Bekleyenler için önemli uyarı! Elinizi çabuk tutmalısınız

Emeklilik Bekleyenler için önemli uyarı! Elinizi çabuk tutmalısınız

Emeklilik Bekleyenler için önemli uyarı! Elinizi çabuk tutmalısınız

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol tüm şartları taşımasına rağmen prim borcu olduğu için emekli olamayanlar ya da borçlanma yaptığında emekli olabilecek sigortalılara emeklilik yolunu açtı.

Önceki yıllarda da uygulanan sistem, hem düşük faizi hem de uzun vadesi ve geri ödeme kolaylığı ile bu durumdaki vatandaşlara büyük fırsat sunuyor.

KİMLER YARARLANACAK? Emeklilik için yaş ve yıl şartını tamamlamış, ancak prim borcu olan Bağkurlu’lar (Kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkâr). Emeklilik için yıl ve yaş şartını tamamlamış ancak eksik primi olup bunu borçlanma ile (doğum veya askerlik) kapatacak durumdaki sigortalılar. Dondurulmuş Bağkur sürelerini ihya ettiğinde emekli olabilecek sigortalılar. Çiftçiler de yararlanacak.

DÜŞÜK FAİZ 48 AY VADE: SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokole göre borç para aylık yüzde 1.28 faiz oranı ve 48 vade ile kredi olarak verilecek. Geri ödemeler emekli maaşından taksitle kesilecek. Kredi verilirken sicil sorgusu yapılmayacak. Emekliliği tamamlayan herkes krediden yararlanacak. Sigortalılar başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine yapacaklar.

SON 1 AYA GİRİLİYOR: Protokol 3 ay için geçerli. Bu süre içinde başvuru yapmak gerekiyor. Krediden faydalanmak için başvurular 1 Mart’tan itibaren başladı. Son başvuru tarihi ise 31 Mayıs 2018. Yani krediyle emeklilik için halen 1 ay süre bulunuyor. Bu sürenin iki defa uzatılma ihtimali var. Ancak vakit kaybetmeden başvuru yapılmalı.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.