EMEKLİLİK BEKLEYENLERE SGK'DAN İYİ HABER

EMEKLİLİK BEKLEYENLERE SGK'DAN İYİ HABER

EMEKLİLİK BEKLEYENLERE SGK'DAN İYİ HABER

Emeklilik bekleyenlere iyi haber: Emeklilik şartını dolduran kişiler soluğu Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) alıyor. Ancak emekli aylıklarının hesaplanması, resmi işlemlerin tamamlanması ve paranın hesaba yatması, bazı durumlarda uzun zaman alabiliyor. Emekli aylığı bağlanması süresinin uzaması halinde sıkıntı yaşanmaması için SGK bir çözüm üretti; 
Emekli maaşının bağlanmasını bekleyenlere SGK tarafından avans ödemesi yapılıyor. Avans miktarı 3 ay için 4 bin 200 lirayı buluyor.
90 GÜN ŞARTI Avans için 2 şart bulunuyor. Emekli aylığının 90 gün içinde bağlanamamış olması durumunda veriliyor ve avans için yazılı başvuru yapılması gerekiyor. Kurum’un genelgesine göre; emekli aylığı talebinde bulunan sigortalı ve hak sahiplerine 90 gün içinde gelir ve aylık bağlanamaması durumunda, ilerideki alacaklarından mahsup edilmek üzere avans ödemesi yapılıyor.

3 ASGARİ ÜCRET Avans, kişinin alacağı maaşlardan daha sonra düşülüyor. Avans miktarı her 3 ay için, bağlanacak aylıklarda net asgari ücretin 3 katını, gelirlerde ise 2 katını geçmemek üzere belirleniyor. Avans, 1.400 TL x 3 = 4.200 TL’yi, gelirlerde ise 1.400 TL x 2 = 2.800 TL’yi geçmiyor.

Emekli olacağı kesinleşen vatandaşlara maaş ödenene kadar avans veriliyor. SGK şimdi hem emeklilik işlemlerini hem de maaş bağlanma süresini azaltmayı planlıyor. EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAYIN BİZİ FACEBOOKTAN TAKİP EDİN TIKLAYIN

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.