Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması

Yüz binlerce emeklilikte yaşa takılan vatandaş, hükümetten gelecek müjdeli haberi bekliyordu. Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan bir talimat verdi ve Vedat Bilgin 'i EYT konusunda görevlendirdi.

  EYT meselesini araştırması, çözüm önerileri üretmesi için komisyon kurulması, EYT 'liler tarafındna sevinçle karşılandı. 20 yıl sonra ilk defa bir hükümetin gündemine alınan EYT meselesi için ilk temaslar yapıldı ve rapor sunuldu.

EYTSYDD tarafından hazırlanan EYT  raporu Vedat Bilgin 'e iletildi. Hazırlanan raporda , 2008 yılı itibariyla Türkiye'de EYT sayısı 5 milyon 954 bin 225 kişi olduğuna dikkatler çekildi. 

10 YIL DETAYI

Söz konusu raporda, bugün yasa çıkarsa 5 milyon 404 bin kişinin hemen emekli olmasının mümkün olmadığına yer verildi ve EYT 'lerin peyderpey emekli edilmesi gerektiğine yer verildi.  Yaşa takılanlar belli kriterlere göre 10 yıl içinde emekli edilecek.

Vedat Bilgin Başkanlığında toplanacak komisyon, EYTSYDD tarafından verilen raporu değerlendirecek ve bir karar verecek.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun bir son dakika açıklaması yaptı ve EYT için erken seçim detayını aktardı.  Türkiye 'de bir erken seçim bekleyenlerden biri olduğunu söyleyen Erdursun,  EYT meselesinin erken seçim öncesi hallolacağını söyledi. Erdursun EYT 'nin 1 yıl içinde çözülecek bir mesele olmadığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.