Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT 31 Martta Sizi Sallayacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT 31 Martta Sizi Sallayacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar 31 Martta Sizi Sallayacak

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ederken Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunu gündeme getirdi.

Burada emeklilikte taşa takılanlar konusunda Aile , Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın gerekli cevapları vermediğini, soruları yanıtsız bıraktığını söyleyen Koncuk, Anayasa Mahkemesi'nin EYT konusundaki kararına da dikkat çekti.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ederken Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunu gündeme getirdi. Burada emeklilikte taşa takılanlar konusunda Aile , Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın gerekli cevapları vermediğini, soruları yanıtsız bıraktığını söyleyen Koncuk, Anayasa Mahkemesi'nin EYT konusundaki kararına da dikkat çekti.

"EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARDAN DAHA NE KADAR KAÇACAKSINIZ?"

İYİ Partili Koncuk, "Değerli milletvekilleri, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda Sayın Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızdan bir söz duymadım, bir açıklama duymadım. Aslında, kamuoyuna en doğru bilgileri vermesi gereken bakanlık Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır ama bu konuda yeterli bilgilerle teçhiz edilmedik. Mesela, böyle bir kanun çıktığında emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili ilk etapta -bir yılda, iki yılda, üç yılda- kaç kişi bundan etkilenecek? Bunun kamu maliyesine yükü nedir? Bunları net olarak bilmemiz gerekir. Zannederim, bazı milletvekili arkadaşlarımız bu sayıları da sordu ama Çalışma Bakanlığından bugüne kadar emeklilikte yaşa takılanlar konusunda bilgilendirici, aydınlatıcı bir cevabı alamadık.Tabii, bu emeklilikte yaşa takılanlardan daha ne kadar kaçabileceğinizi doğrusu merak ediyorum. AK PARTİ'nin de bu konuda ne yapacağını merak ediyorum. Yani geçen yıl Anayasa Mahkemesi bir karar vermiş, aslında, emeklilikte yaşa takılanların haklı olduğunu ifade ediyor bu karar ama diyor ki "Mecliste bir düzenleme yapılması gerekir." Haksız olsaydı efendim "Böyle bir hakkınız yoktur." diye karar verilirdi." ifadelerini kullandı.

"Millet, 31 Mart Seçimlerinde Sizi Sallayacak Gibi Görünüyor"

Koncuk, TBMM'de EYT konusunda düzenleme yapılması gerektiğine yönelik Anayasa Mahkemesi kararı olduğunu, binlerce insanın Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda düzenleme beklediğini vurgulayarak, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere de dikkat çekerek, "Mecliste bir düzenleme yapılması gerektiğine Anayasa Mahkemesi karar vermiş ve binlerce insan bizden böyle bir kanun çıkarmamızı bekliyor ama sallıyorsunuz. Bu, gördüğüm kadarıyla emeklilikte yaşa takılanlar da 31 Mart seçimlerinde sizi sallayacak gibi görünüyor. Ne kadar sallar, hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYENİN SADECE EYT HABERİ VEREN TEK SAYFASI TIKLA TAKİP ET

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum