Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda son gelişmeler

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda son gelişmeler

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda son gelişmeler

Yerel seçimler yaklaşıyor. Yaklaşık 700 bin kişi için büyük bir beklenti oluştu. Emeklilikte yaşa takılanlar, yerel seçimler öncesi toplantılar düzenleyip, seslerini duyurmaya çalışırken hükümetin adım atmasını bekliyorlar. Peki konu hakkındaki son gelişmeler neler?

EYT KONUSUNDA SON GELİŞMELER NELER?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda son açıklamayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi. Akşener, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) pankart açmış. Mümkün müydü EYT’lilere fırça atmak? Mümkün müydü o zaman? Size fırça atılıyor, fırça. Sosyal kesimlerin talepleri ile ilgili ortaya bir ilave konduğunda, siyasetçinin yakasına yapışırdınız. 16 yıldır bedava oy alıyorlar. Çok gayretsiz, emeksiz oy alıyorlar. Kutuplaştırma yapıyorlar. Başlıyorlar, ’camileri ahır yaptı’ diye. Ben tarihçiyim, hiç duymadım. Dolayısıyla, ’vay efendim, o gelmesin, bu gelmesin’, iki kutuplu sistemi yaratıyor ağabeyler. Sonuç itibariyle emeksiz, sizin işleriniz, sizin dertleriniz dinlenmeden bir karar veriliyor. Ve çok rahat oy alınıyor. Elinizde tek bir fırsat var, 4 sene bir daha seçim yok. Rica ediyorum, kendiniz için bu arkadaşların kulağını çekin. Bakın koparın demiyorum, çekin. Şöyle bir kızarsın burası. Öğretmenler gibi hafif bükün. Anne terliği atın şöyle bir. Sonuç itibari ile bir uyarıda bulunun. Onun için bir derse ihtiyaç var. Bir hayal edin.

"Eğer bu partiyi kurmamış olsaydık ne olacaktı?" diyen Akşener, "EYT’yi gündeme getiren biziz. EYT için söz verenler ne yaptı? Kaçtılar. Şimdi bizler destekledik. CHP’de destekledi. Reddettiler. EYT’yi de her fırsatta söyleyeceğiz. Seçim döneminde de söyleyeceğiz. Pabucun pahalı olduğunu görecekler." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum