EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR MECLİS GÜNDEMİNDE!

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR MECLİS GÜNDEMİNDE!

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR MECLİS GÜNDEMİNDE!

Emeklilikte yaşa takılanlar Meclis gündemine geldi. Milletvekilleri, 3 milyon EYT'nin büyük bir dram haline geldiğini bildirdiler.

İlaçta katkı payı adı altında 6 kalem ek hizmet bedeli alınıyor!

Emekliler ve emeklilikte yaşa takılanlar farklı platformlarda seslerini duyurmaya çalışsa da beklentiler karşılanmış görünmüyor.

"3 milyona yaklaşan emeklilikte yaşa takılanlar var. İlaçta katkı payı adı altında 6 kalem ek hizmet bedeli alınıyor."

İki ana konu var ki her ikisi de Meclis gündemine taşındı.

*Sayıları 3 milyona yaklaşan emeklilikte yaşa takılanların başta sağlık ve emeklilik hakkı ile ilgili mağduriyetleri

* Son yapılan zamlarla geçim şartlarında meydana gelen zorluklar ve ilaçta katkı payı altında 6 kalem ek hizmet bedeli konuları Balıkesir Milletvekili Namık HAVUTÇA tarafından gündeme getirildi.

TBMM'de söz alan Milletvekili Namık HAVUTÇA son yapılan zamların halkı inlettiğini bu şekilde devam etmesi halinde emeklilerin yaşamlarını sürdürmesinin çok güç hale geldiğini ifade etti.

ZAMLAR YAŞAMI GÜÇLEŞTİRDİ

Havutça zamlar konusunda şöyle konuştu"Yine, son dönemde akaryakıta yapılan zamlar, akaryakıt fiyatlarının neredeyse yüzde 60'ına varan vergi yükü halkımızı inim inim iletmektedir. Gerçekten de Hükûmetin, bu noktada, çalışanların maaşlarına yaptıkları küçük zamların ne kadar komik durumda kaldığını emekçi halkımız, emekliler, çalışan devlet memurları bugün yakıcı bir şekilde yaşamaktadır. O nedenle, eğer bu şekilde devam ederse emeklilerin bu şartlarda yaşamını sürdürmesi ne yazık ki çok güç hâle gelmektedir."

3 MİLYON EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN VAR

Emeklilikte yaşa takılanlar, sayıları Türkiye'de 3 milyon civarında. Bu kişiler sigorta primlerini yatırmışlar, emekli olmayı hak etmişler ama şu anda ne emekli maaşı alabiliyorlar ne sağlık haklarından yararlanabiliyorlar ne de herhangi bir işte çalışabiliyorlar çünkü işveren bunlara iş de vermiyor. Bu bir insanlık dramı, ülkemiz adına sosyal bir yara.

SAĞLIK HAKLARI YOK

Havutça 3 milyon "emeklilikte yaşa takılan" yurttaşların tedavi hizmetlerinden yararlanamadığını söyleyerek şöyle devam etti;
"Onlara sağlık hakları tanınıyor. Elbette biz mültecilere -insani bir dram olarak- bunların verilmesine karşı değiliz elbette ama 3 milyon "emeklilikte yaşa takılan" dediğimiz kendi ülkemizin yurttaşları, şu anda sağlık haklarıyla ilgili hastaneye gidip tedavi hizmetlerinden yararlanamıyor bu insanlar. Bu sosyal yaranın Hükûmet tarafından görülüp uygun bir çözüm bulunmasını, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak o emekli yurttaşlarımız adına acilen talep ediyoruz, artık bu ertelenemez bir durum hâline gelmiştir."

KATKI PAYI ADI ALTINDA 6 KALEM EK BEDEL

Emeklilerin sağlık hizmetlerinde ilaçta katkı payı altında 6 kalem ek hizmet bedeli talep edildiğini ifade ederek emekli öğretmenler, işçiler, emeklilikte yaşa takılanlar, hastaneye gittiğinde hizmet alamayanlar bu sorunların çözümünü beklediğini ifade etti.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

2018 KPSS PERSONEL ALIMLARI FACEBOOK SAYFAMIZI HEMEN BEĞENİN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.