Emeklilikte yaşa takılanlara müjde

Emeklilikte yaşa takılanlara müjde

Emeklilikte yaşa takılanlara müjde

Hükümet bayram sonrası emeklilikte yaşa takılanlar için çalışma başlatacak. Başbakanlık, hazırladığı 100 maddelik  torba yasa içinde emeklilikte yaşa takılanların haklarının da yer alması bekleniyor.
AK Parti Ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz,  mecliste parlamento muhabirleri ile bir araya geldi.
Demiröz, 1999 yılından önce işe giren ve devlet ile sözleşme imzalayan memur, işçi ve sigortalının haklarını iade edeceklerini söyledi.
Vedat Demiröz, Başbakanlık Ekonomik Koordinasyon Kurulunda (EKK) görüşülen emeklilikte yaşa takılanların durumu incelenerek, devlete maliyetinin ne kadar olacağını Başbakan Yıldırım'a sunacaklarını belirtti. Kamuoyunda yaklaşık 200 bin civarında bulunan emeklilikte yaşa takılanlar hükümetten müjdeli haber bekliyor.
"Sigorta ve prim gününü doldurmuş fakat emeklilik yaşının dolmasını bekleyen kişiler için hükümetimiz çalışma başlattı " diyen Demiröz konu ile ilgili şöyle konuştu :
SON SÖZ BAŞBAKANDA
1999 yılından önce işe girenler devletle bir protokol imzalamıştır. O dönemde çıkan yasa geriye doğru işletilerek binlerce aile mağdur olmuştur. Başbakanlık Ekonomik Koordinasyon Kurulunda arkadaşlarımız bununla ilgili bir çalışma yapıyor. Çıkan kararı Başbakanımız Binali Yıldırıma sunacağız. Son sözü Başbakan verecektir."
Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilikte yaşa takılanlar ile görüşmüş ve " IMF sizleri mağdur etti. Bizim hükümetimiz en kısa zamanda bu mağduriyeti çözecektir" demişti.
BAŞBAKANIMIZ BU SORUNU ÇÖZECEK
Öte yandan Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'nun da yaşa takıldığı, AK Parti'de 89 milletvekili, bakan, meclis grup başkan vekilleri ve parti yöneticilerinin de olduğu biliniyor.  AK Parti milletvekilleri , " sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın bu sorunu çözeceğine inanıyoruz. Vatandaşlar seçim bölgelerimizde bu sıkıntıları dile getirdikleri için zor durumda kalıyoruz" sözleri ile sonunu bir an önce çözülmesini istiyor.
AVAZTÜRK 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum