EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA ÜZÜCÜ HABER

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA ÜZÜCÜ HABER

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA ÜZÜCÜ HABER

Emekli olmak için yaşı bekleyen yüz binlerce kişinin umutları, yeni torba yas aile söndü. Emeklilikte yaşa takılanlar için uygulanması öngörülen formülleri SGK Haber olarak daha önce duyurmuştuk. Buna göre emeklilik için gereken yaşa kalan süreye göre daha az maaş alarak emekli olma imkanı sunulacaktı. Ancak gelen haberler, yüz binlerce kişi için üzücü oldu. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanlığı kabul etmedi;

EYT için görüşmeler devam ederken, yeni torba yasa ile birlikte 11 Mayıs 2018 tarihinde bir kanun maddesi sunulmuştu. Ahmet Aydın imzası altında sunulan bu yasa teklifi Cumhurbaşkanlığı tarafından ret edildi. Yasa kabul edilmiş olsaydı pek çok kişi daha düşük maaş almayı kabul edere, yaşı doldurmayı beklemeden emekli olma hakkına sahip olacaktı. Ancak erken seçim öncesi yapılan masrafların ağırlığından mı yoksa siyasette daha önemli konular olduğundan mı bilinmez, bu yasa kabul görmedi.

Kademeli geçiş olacaktı;

EYT için hazırlanan formülde kademeli olarak geçiş olacaktı. Yani emekli olmasına 1 yıl ile 7 yıl kalanlar arasında %10’a kadar maaş kesintisi yapılarak emekli edilme imkânı sunulacaktı. Ancak bu yasa kabul görmediği içi emeklilikte yaşa takılanların umudu başka bahara kaldı. Yeni kanunlara ve düzenlemelere göre emekli olma yaşı bir hayli arttı ve prim gün sayısını dolduran kişiler emekli olma yaşını beklemeye başladı. Bu da insanların devletten beklenti içine girmesine neden oluyor.

TAŞERONDA TARTIŞMALI YEMEK BEDELLERİ İÇİN SON DURUM
Sonuç;

Yeni torba yasaya dahil edilen emeklilikte yaşa takılanlar için kademeli formül, Cumhurbaşkanlığı tarafından ret edildi. Bu konuda ilerleyene günlerde çalışma yapılıp yapılmayacağı hakkında bir açıklama gelmedi ancak bu kötü haberle birlikte, emekli olmayı bekleyen yüz binlerce kişinin umutları sönmüş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum