EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA YARGITAY’DAN MÜJDE!

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA YARGITAY’DAN MÜJDE!

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA YARGITAY’DAN MÜJDE!

Yargıtay 10. Hukuk Dairesi’nden emeklilikte yaşa takılanlar için nihayet güzel haber geldi. Yargıtay 10. Hukuk Dairesi emeklilikte yaşa takılanlar için yargı yolunu açan karara imza attı.

Yerel mahkemenin reddettiği davada Yargıtay 2829 Sayılı kanun kapsamına “Sigortalılık süresinin başlangıcı” başlıklı maddeye yer verdi Yargıtay 2829 Sayılı kanun kapsamında “kurumlarda her hangi birinde ilk defa sigorta olunan tarih, sigortalılık süresinin başlama tarihidir” dedi.

Peki bu EYT için ne anlama gelecek? 

DAVA YOLU AÇILDI! 18 Yaşından önce kurumlardan herhangi birisinde sigortalı olanların sigortalılık süresinin başlama tarihi olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Daire “18 yaşını doldurdukları tarih olarak kabul edilir” dedi.

Yerel mahkemenin maddi ve hukuki olgular göz ardı edilerek, eksik araştırma ve yanılgılı değerlendirme sonucu yazılı şekilde hüküm kurulması Dairece usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle bozularak tekrar incelenmesi için mahkemesine gönderildi. Bu karara göre emeklilik hakkını isteyen kişiler ve 18 yaşından önce sigortalı olanların dava açarak emeklilik işlemleri sırasında, elde ettikleri gün primlerini de hesaplamalarına dahil etmeleri mümkün olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum