Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) İlgili Çok Önemli Gelişme - VİDEO-

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) İlgili Çok Önemli Gelişme - VİDEO-

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA MÜJDE!

1999 yılında çıkan bir yasa, sadece bu tarihten sonraki işe giren vatandaşları değil, öncesinde çalışmaya başlamış ve emeklilik hakkı kazanmak için sadece pirim gün sayısı eksik olan vatandaşlarımızı da etkilemiştir. Bu sebepten ötürü mağduriyet yaşayanlardan oluşan EYT'liler grubu hakkını aramaya devam ediyor. 

Zaman zaman medyanın gündemine oturan ve henüz belirgin şekilde çözüme kavuşamayan emeklilikte yaşa takılma konusu yeniden gündemde. Yaş şartını beklemeden diğer kriterler ile emekli olmak isteyen vatandaşlar fırsat buldukça mağduriyetlerini dile getiriyorlar. Erken seçim mevzusunun gündeme oturması ile beraber de hükumete talepler yöneltilmeye başlandı.

TÜRKİYENİN EN AKTİF EYT GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL


 MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak, ''Milliyetçi Hareket Partisi bu dönem 40 milletvekili ile bu dönem 49 milletvekili ile mecliste. Şimdi ben emeklilikte yaşa takılanlara küçücük bir sitemim var. Milliyetçi Hareket Partisi'ni bu konuyla ilgili gereğini yapmamakla suçluyorlar. Kanun teklifini liderimizin talimatıyla verdim, verdikten sonra mücadelemi her platformda yürüttüm, her televizyon programında, basın açıklamasında ve tbmm'de. Yine sloganlaşan bir söylemim oldu. Biz 3.5 milyon suriyeliye sahip çıktık ama kendi emeklimize yani önce millet sonra ümmet demeliyiz dedim. Sonra bununla yetinmedi emeklilikte yaşa takılanların hepsine seslenmiyorum bu sitemim hepsine değil ama bir kısım özellikle sosyal medyada farklı bir çalışma yapıyor Milliyetçi Hareket Partisi aleyhine. Hiçbirini engellemiyorum ne yazarlarsa yazsınlar. Onlar bizim başımızın tacı Türk milleti olarak bakıyorum. Dediler ki Devlet Bahçeli bu konuyla ilgili birşey söylemiyor sadece Arzu Erdem konuşuyor. Liderimizin talimatı olmadan benim birşey yapmam mümkün değil bu bir. İkincisi seçim geldi seçim beyannamesinde emeklilikte yaşa takılanları liderimiz aldı, manifestosunu koydu ortaya, mührünü bastı ve oylarınızı bize verin dedi, seçim beyannamesi bu demek. Oylar çıktı, çok şükür Rabbim hiçbirinin eksikliğini göstermesin. Milliyetçi Hareket Partisi çok güzel bir sonuçla 49 milletvekili ile cumhur ittifakının gücüyle mecliste şuan. Biz bunun mücadelesini yine sürdüreceğiz. Ama tek başımıza bir kanun çıkaramayız yine cumhur ittifakı içerisinde AK Parti ile birlikte biz Allah'ın izniyle bu çalışmaları yapacağız. Biz mücadele edeceğiz. Ama biz bu kanunu çıkartacağız dersek bu bir yanlış ifade olur ama yine kanun teklifimi yineledim. Grup başkanvekilimizden çıktı. Yarın yayınlayacağım. Emeklilikte Yaşa Takılanların derdi bizim derdimiz bunu bilsinler.'' dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni gelişme var! Yüz binlerce çalışanın beklediği erken emeklilikte yaş probleminin ortadan kaldırılması için yeni düzenleme olup olmadığı meselesi yeniden gündemde. Emeklilikte yaş durumu hakkında Milliyetçi Harekat Partisi MHP, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun teklifi sundu. '2018 Emeklilikte Yaşa Takılanlar' sorunu için çözüm önerileri ise devam ediyor. Peki, emeklilikte yaşa takılanlar için bir hamle yapılacak mı? Emeklilikte yaşa takılanlara müjdeli haber gelecek mi? İşte emeklilik ve erken emeklilik hakkındaki gelişmeler.

Vatandaşlar hayatlarını devam ettirebilmek, ailelerine bakabilmek, daha iyi bir yaşam sürebilmek için ömürleri boyunca çalışıyorlar. Peki, ya yaş ne olacak? Erken emelilik için yaşa takılan vatandaşlar her fırsatta mağdur olduklarını dile getiriyorlar. Özellikle çalışma hayatının son dönemine gelmiş olan kişiler erken emeklilik meselesi ve yaşa takılma olayında son noktanın ne olacağını merak ediyor. Prim günü ve hizmet süresini tamamlamış olmasına rağmen, yaş şartını tamamlayamadığı için emekli olmayan kişi, ailesinin geçimini sağlamakla zorlanmakta, iş aradığında ise "yaşlısın" kelimesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Tam bu ikilemde ise emekli edilmeyi talep eden vatandaş, bu sefer de "gençsin" yanıtıyla karşılaşır. Ancak sorun şudur ki mağdur olan kişi ailesine bakmak zorundadır. Sonuç olarak ise ailenin sosyal dengesi bozulur. İşte tam bu noktada vatandaş erken emeklilik sorunu hakkında ne olacağını haklı olarak bilmek, bir adım ötesini görebilmek ister ve bir düzenleme bekler. Peki, erken emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için 2018'de yeni bir düzenleme var mı? Erken emelilik için ne yapmak gerekir? İşte erken emeklilik hakkında gelinen son durum...

Ülkemizde çalışan kişilerin emekli olabilmeleri için kanunların belirlediği iki şartı yerine getirmesi gerekir. Bu şartların birincisi; öncelikle çalışanın prim günü sayısını doldurması gerektiğidir. Yeni işe başlayan kişilerde bu prim sayısı 7200 olarak bilinmektedir. İkinci şart ise yaş sorunudur. Yani kişinin sadece prim gününü doldurması yetmez. Bunun yanında kişinin emeklilik yaşını da doldurması gerekiyor. Her ne kadar amaçları aynı olsa bile işleyiş ve ücret bakımından iki konu birbirinden farklılık gösteriyor. Yani yalnızca bir şart ile emeklilik söz konusu olamıyor. En çok bilinen sigorta kurumları SSK ve Bağ-Kur' dur. Bu iki sigorta kurumları kişinin emekli olabilmesi için oldukça çok imkan sağlar ve kişi adına geleceğe yatırım yapar. Ancak SSK ' lı olmak isteyen bir kişinin bir kurum ya da kuruluşta işe başlaması ve iş verenini kendi adına bu primlerinin ödemesi gerekmektedir. Kişi bu şekilde hizmet yılını doldurarak emekli olabilir. Prim gününü dolduran ancak yaş şartı olduğu için yaş şartını dolduramayan çok sayıda kişi Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu altında sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istiyor. Konuyla ilgili isse müthiş bir gelişme yaşandı. 

Konuyla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için kanun teklifi sundu. Bu talebe göre;TÜRKİYENİN EN AKTİF EYT GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili Arzu ERDEM tarafından sunulan Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT sorunu için kanun teklifi incelenmek üzere görüşülecektir. Ancak konu hakkında hükümet kanadından nasıl bir açıklama gelecek bilinmiyor. Özellikle EYT için pek çok prim gününü doldurup yaşının ilerlemiş olması dolayısı ile işi bırakan kadınlar sorunun çözülmesini talep ediyor.

TÜRKİYENİN EN AKTİF EYT GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum