Emekliye aile yardımı ağustos ayında

Emekliye aile yardımı ağustos ayında

Memurların aile yardımı bu ay zamlanırken, memur emeklilerinin gözü de bu ödeme için toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2 çocuğu olan memur emeklisine 270 lira aile yardımı için, "Toplu sözleşme görüşmelerine başlamadık, talepleri bir görelim" dedi. 

BU AY YÜKSELDİ
Halen memurlara aile yardımı ödeniyor. Ancak memur emekli olduğunda, bu yardım kesiliyor. Memur sendikaları, aile yardımının emekli maaşlarına da yansıtılmasını istiyor. Temmuz'da maaşlarla birlikte memurların aile yardımı da arttı. Çalışmayan eş için ödenen eş yardımı 219.18 liraya, çocuk yardımı tutarı ise 0-6 yaş için 51.35, 6 yaş üstü için 25.67 liraya çıktı. 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde, memur emeklileri için aile yardımı ödenmesi talebi de karara bağlanacak. Aile yardımının memur emeklilerine de ödenmesi kabul görürse, eşi çalışmayan ve 2 çocuğu (6 yaş üstü) olan kişi 270,52 lira ek gelire kavuşacak.
"TALEPLERİ YAPMAK KOLAY, KARŞILAMAK ZOR"
Müezzinoğlu, toplu sözleşme görüşmelerinin 1 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, şunları söyledi: "Masaya neler gelecek, sonra masada neler sonuçlanacak şu anda onu herhalde müneccim bile bilemez. Şu anda bu konuda gündemimizde herhangi bir çalışma yok. Çünkü daha talepler yok. Talepleri bir görelim. Her talebin ciddi bir matematiksel karşılığı var. Talepleri yapabilmek kolay, karşılayabilmek o kadar kolay değil. Biz azami düzeyde karşılama gayreti içinde olduk. Orada da azami düzeyde karşılama duyarlılığımız olur." dedi.

4 ZAM BELiRLENECEK
Memur emeklilerine aile yardımı verilmesi talebini toplu sözleşme masasına taşıyacak olan Memur-Sen, isteyeceği zam oranları için de çalışmalarını sürdürüyor. Toplu sözleşmede, memurlar ve memur emeklilerine önümüzdeki 2 yıllık dönem için 4 ayrı zam oranı tespit edilecek. Her 6 aylık dönem için talep edilecek zam oranının tabanının yüzde 5'ten başlayacağı belirtiliyor. Ayrıca enflasyon farkı da talepler arasında yer alacak.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR BİZİ TAKİP EDİN GELİŞMELERİ KAÇIRMAYIN BURAYA TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.