Emekliye promosyon 900 lirayı geçebilir

Emekliye promosyon 900 lirayı geçebilir

Emekliye promosyon 900 lirayı geçebilir

11 milyon emekliyi ilgilendiren promosyon çalışmasında sona gelindi. Özel bankaların her yıl sisteme yeni giren yaklaşık 500 bin emekli için üç yıllığına 500 lira promosyon teklif ettiği belirtiliyor. Buna göre, bütün emekliler için ise '0-500, 500-1.000, 1000-2.000 arası ve 2 bin lira üstü alanlar' olmak üzere kademelendirme yapılması gündemde. Bankalar, emekli aylığı ve sistemde kalma süresine göre promosyon ödemesi yapacak.Önerilen 500 liranın asgari tutar olması ve aylık dilimlere göre yukarı çıkarılabileceği belirtiliyor.

Akşam'da yer alan habere göre, emeklilere de memurlara ödenen miktar kadar olmasa da promosyon ödenmesi için mutlu son yakın gözüküyor. Kamu bankalarının da promosyon için iştahlı olması emeklilerin yüzünü güldürecek gelişmenin her an yaşanabileceğine işaret ediyor. Emekli aylıkları önemli ölçüde kamu bankaları tarafından ödeniyor. Bunun yanında PTT ile de emekli aylıklarının ödenmesi söz konusu.

ÖZEL BANKALAR RAKAMI 900 TL'YE KADAR ÇEKEBİLİR
Özel bankaların 11 milyon emekliyi kendi bankalarına çekebilmek için rakamı 900 TL'ye kadar çekmesi bekleniyor. Böyle olursa bu durumdan emeklilerin kazançlı çıkması söz konusu olacak. Diğer yandan rakamın çok daha yukarılara çıkma ihtimali de söz konusu. Ancak bu rakam tamamen emeklilerin bankadaki işlem düzeyine bağlı olarak da belirlenebilir.

BAŞBAKAN'A SUNULACAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, emeklilere promosyon çalışmasını tamamladıklarını ve çalışmanın son halini Başbakan Binali Yıldırım'a sunacaklarını belirtmişti. Bankaların cazibe merkezinin yeni emekliler olduğuna işaret eden Bakan Soylu, kamu, katılım, özel bankalar ve PTT olmak üzere dört ayrı kurumla görüşme yaptıklarına dikkat çekmişti. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.