Emniyet Teşkilatına Taze Kan! 17 Bin Özel Harekatçı

Emniyet Teşkilatına Taze Kan! 17 Bin Özel Harekatçı

Emniyet Teşkilatına Taze Kan! 17 Bin Özel Harekatçı

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak Yeni Şafak Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamalarda bekçi ve polis alımlarına değindi. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye mensup olduğu için meslekten ihraç edilenlere ve Polis Akademisi'nin yeni alımlarına değinen Yılmaz Çolak ihraçlardan doğan boşluğu tamamlamakta Polis Akademisi'nin rolünün önemini de vurguladı.

EMNİYET TEŞKİLATINA TAZE KAN

Prof. Dr. Yılmaz Çolak'ın, 2014 Mayıs'ta Polis Akademisi Başkanlığı'na atanmasından sonraki 4 yıllık süre zarfında toplam 10 bin 362 komiser yardımcısı mezun edilerek sisteme dahil edildi. 2019'da da eğitimleri Polis Amirleri Eğitim Merkezi'nde (PAEM) devam eden 4 bin komiser yardımcısı mezun olarak teşkilat saflarına katılacak. Böylece 5 yıllık sürede toplam 14 bin 300'ün üzerinde komiser yardımcısı mezun edilmiş olacak. Yapılan bu alımlarla, 2019 sonunda her dört amirden üçü yeni olmuş olacak. 12 bin amir sınıfından personelin ihraç edildiği düşünüldüğünde, herhangi bir zafiyetin yaşanmamasında Polis Akademisi'nin büyük rolü olduğu da görülmektedir.

 

17 BİN ÖZEL HAREKATÇI

Polis Akademisi , 2015-2018 yılları arasında çoğu üniversite mezunu 74 bin 677 polis memurunu eğitimlerinin ardından mezun ederek sisteme dahil etti. Bu polislerden 17 bini ise özel harekat branşında göreve başlarken, sahada görev yapan polis memurlarının yaklaşık üçte biri yeni mezun polis memurlarından oluşmuş oldu.

5 YILDA 110 BİN YENİ PERSONEL

Öte yandan Polis Akademisi, 10 bin 500 bekçi alımı gerçekleştirdi. Mayıs 2019'a kadar da görevdeki 18 bin bekçi eğitimden geçirilecek. İstatistiklere göre, 4 yılda ihraç edilenlerin 2 buçuk katı, yani 85 bin amir ve memur sisteme dahil edilirken, 2019 yılında mezun edilecek komiser yardımcısı, polis memuru ve bekçilerle birlikte bu sayı 110 bine ulaşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.