Emniyet'te 8/24'e Hüseyin ÇAPKIN'dan VETO

Emniyet'te 8/24'e Hüseyin ÇAPKIN'dan VETO

27 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı toplantısının perde arkasına ulaşıldı.

Polislerin 8 saat çalışıp 24 saat dinlenmesi sistemine, Çapkın, "Bu proje teşkilatta fitneye neden olur" diyerek karşı çıktı.
 
Bursa Emniyet Müdürü de "eşit işe eşit ücret" verilmesini istedi.
27 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı toplantısının perde arkasına ulaşıldı. Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, polise "eşit işe eşit ücret" verilmesini isterken, polis merkezlerinde görevli polislerin 8 saat çalışıp 24 saat dinlenmesi sistemine İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dan sert tepki geldi.
SEKTEYE UĞRAR
2011'de Polis Merkezi Amirliği, Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği'nin değiştirilmesi ile karakollarda çalışan 45 bin polisin mesai saatlerinin 8/24'e çekilmesine Çapkın'dan eleştiri geldi. 2011'den beri Bursa'da "pilot" olarak uygulanan sistemi eleştiren Çapkın, 8/24 mesai sisteminin İstanbul'da hayata geçirilmesinin zor olduğunu belirterek projeyi "fitne" olarak yorumladı. Çapkın, tepkisini şöyle dile getirdi:
"Bu proje polis merkezlerinde yüzde 25-30 personel açığı oluşturur. 8/24 sistemini hayata geçirirsek Terörle Mücadele, Kaçakçılık, Asayiş gibi suç soruşturmaları yürüten birimlerinde hiçbir polis çalışmak istemez. Birçok personel 8 saat çalışıp 24 saat dinlenmek için polis merkezlerinde görev yapmak için dilekçe verir. Operasyon şubelerinde çalıştıracak adam bulamayız. 8/24 mesai sistemi kaldırılmalı. Bu sisteme geçmem için minimum 15 bin yeni polise ihtiyacım var. Genel Müdürlük olarak bana 15 bin polis tayin ederseniz bu projeyi hayata geçiririm. Aksi halde 35 bin polisin olduğu İstanbul'da güvenlik hizmetleri sekteye uğrar."
BRANŞ KALDIRILSIN
Bu arada bazı emniyet Müdürleri, İstahbarat ve KOM dışındaki tüm branşların iptal edilmesini istedi. Branş yerine uzmanlık getirilmesi teklif edildi. Müdürler, "Branşlı personelin atanması sıkıntıya neden oluyor. Branş uygulaması kaldırılsın" görüşü dile getirildi.
ÜCRETLER EŞİTLENSİN
Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, polise "eşit işe eşit ücret" verilmesini istedi. İl Jandarma Komutanı ile kendi maaş ve özlük haklarını kıyaslayan Kahya, şöyle konuştu:
"Bizler aynı görevi yaptığımız kişilerle eşit duruma gelmek istiyoruz. Benim ek göstergem 3 bin 600 aldığım maaş 4 bin 300 TL. Bursa İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay ise 5 bin 800 ek göstergeye sahip, aldığı maaş ise 6 bin 500 TL. Aramızda 2 bin 200 TL fark var. Özlük haklarımız onlarla aynı olsun. Biz askerlerin maaşları düşürülsün demiyoruz. Eşit işe eşit ücret alalım istiyoruz."
ANAHTARLIK GİBİ TAKILIYOR
Zirvede, polislerin taktığı keplerin yerine "bere" kullanması önerildi. Bazı il emniyet müdürleri, "Polisler şapkalarının kendilerine yakışmadığını belirtip bere giymek istiyor. Mevcut kepler silahın üstüne adeta anahtarlık gibi takılıyor. Bu görüntüde şık olmuyor" dedi.
Bugün Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.