Emniyetten Yazı: Polisler Artık Bıyık Bırakabilecek

Emniyetten Yazı: Polisler Artık Bıyık Bırakabilecek

Emniyetten Yazı: Polisler Artık Bıyık Bırakabilecek

81 ile emniyetten gönderilen yazıda üniformalı polisler artık yazılı izin şartıyla bıyık bırakabilecek...

Üniformalı Polisle görevin özelliği ve şartları itibariyle birim amirlerinden yazılı izin alınmak ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte belirtilen şartlara uygun olmak kaydıyla Resmi kıyafetli olarak bıyık bırakılabilecektir.

Gelen yazıda bıyık uzunluğunun üst dudak boyunu geçemeyeceği, üstten alınmayacağı, yanların üst dudak hizasında olacağı ve alt uç kısımların dudak hizasından kesileceği şartı belirtildi.

Sakal konusunda ise herhangi bir düzenleme yapılmadı. Personelin sakal bırakamayacağı ve her gün sakal traşı olacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,27 Eylül 2017 tarihinde 2 sayfalık kılık kıyafet genelgesini 81 il emniyet müdürlüğüne göndermiş ve her türlü sakal ve bıyık bırakılmayacağı ancak görevin özelliğine göre belirli konularda görev yapan personele en üst birim amiri tarafından saç, sakal, bıyık için aşırıya kaçmayacak şekilde yazılı izin verileceği emrini vermişti.

Yazılı emir konusu inisiyatife bırakıldığı için ayrımcılık yaratabileceğinden üniformalı çalışan bütün polisler tek tip uygulama gelmesi için düzenleme yapılmasını talep ediyor.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.