En Çok Öğretmen Atamaları Bu Branşlara Yapılacak

En Çok Öğretmen Atamaları Bu Branşlara Yapılacak

En Çok Öğretmen Atamaları Bu Branşlara Yapılacak

2017 Şubat ayında yapılacak olan öğretmen atamaları için 100'ün üzerindeki branştan başvurular alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atamaları için ilgili branşlardaki açık sayıları dikkate alınacak.

İŞTE EN ÇOK ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILACAK ÖĞRETMENLİK BRANŞLARI
-Son yapılan  öğretmen atamaları sonrası  15 Bin civarı Öğretmen açığı bulunanİNGİLİZCE  dalının  5. sınıflar hazırlık sınıfı olması hasebiyle  ders saati artacağı  için ingilizce öğretmenliğinde öğretmen ihtiyacı sayısı 30 Binleri bulacak..Zira ders saati artan her dalın öğretmen ihtiyacı da buna paralel olarak artar. Ve öğretmen ihtiyacı itibariyle en çok ihtiyaç ingilizce dalında olacaktır. Başbakan Binali Yıldırım'ın izah ettiği orta vadeli hükümet tasarınına göre eğitim yabancı dil ağırlıklı eğitimin her eğitim öğretim kademesinde okutulacak olması, en az 30 bin ingilizce öğretmenine daha ihtiyaç olacağını gösteriyor.
-Öğretmen ihtiyacı artacak olan bir diğer dal ise "Din Kültürü Ahlak Bilgisi" branşı.  İlkokul, ortaokul ve lise müfredatının tamamında dersi bulunan Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği branşında Öğretmen açığının 17 Binlere erişeceği öngörülüyor.
- Sınıf Öğretmenliğinde de Öğretmen ihtiyacı çok artış gösterecek. Şuan Milli Eğitim Bakanlığında görevli 240 Bin civarı sınıf öğretmeni bulunması ve her senede MEB'den emekli olan öğretmenlerin %50 sinden fazlasının sınıf öğretmeni olması sınıf öğretmeni ihtiyacını da artıracaktır. Son yapılan  öğretmen atamaları sonrası 10 Bin civarı öğretmen ihtiyacı bulunan Sınıf öğretmenliğinde son norm aktüellemesi sonrası  öğretmen ihtiyacının 20 binleri bulması öngörülüyor. Ayrı olarak FETÖ dahilinde ihraç edilen öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu sınıf öğretmeni.
-Özel Eğitim Öğretmenliği dalında da öğretmen ihtiyacının artış göstereceğini söylemek olasıdır. Özel Eğitim öğretmenliği dalında son yapılan sözleşmeli öğretmen atamalarından sonra 15  bin civarı, öğretmen ihtiyacı bulunuyor. 
-Okul öncesi branşı da öğretmen açığı artacak olan bir diğer branş. Son yapılan öğretmen atamaları sonrası 4 bin civarı ihtiyacı bulunan branşta; ileriki dönemde öğretmen ihtiyacının 30  binlere çıkacağı düşünülüyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın izah ettiği orta vadeli hükümet tasarınına göre okul öncesi eğitimin mecburi olarak okutulacak olması okul öncesi dalında da öğretmen açığını hissedilir düzeyde artıracaktır. 3 sene içinde atama bekleyen okul öncesi öğretmeni kalmayacaktır. 
Rehber Öğretmenlik branşında da öğretmen açığının çok olduğunu söylemek mümkündür. 10 bin civarı öğretmen açığı bulunan PDR branşına, 2017 Şubat öğretmen atamalarında iyi bir kontenjanın verileceğini tahmin ediyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yaptığı norm yönetmelik değişikliğine göre norm sayısı ve öğretmen ihtiyacı artacak olan bir diğer branş da Bilişim Teknolojilerialanı olacaktır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın gelecek yıl müfredata koymayı planladığı Kodlama Eğitimi, bu branşta öğretmen atamalarını artıracaktır. 
-Öğretmen ihtiyacı artacak olan diğer dallar ise; Arapça, Felsefeolacaktır.Gelecek yıldan itibaren okullarda okutulması tasarılanan "Düşünme Eğitimi"  ve "Arapça Dersi" bu branşlarda öğretmen ihtiyacını ve atamalarını da artıracaktır. 
Türkçe, Fen ve Teknoloji, Beden Eğitimi ve İlköğretim matematik öğretmenliğibranşında da öğretmen ihtiyacı artacağını söylemek olasıdır.
***2017 Şubat öğretmen atamalarında öğretmen açığı artacak olan bu branşlara en fazla kontenjanın verileceğini söylemek mümkündür. Genel atama kontenjanlarının  %85-90'ı bu branşlara verilecektir. MEBPERSONEL


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.