En Düşük Taşeron Ücreti 3.500 TL Oldu ! Taşeron TİS İmzaladı

En Düşük Taşeron Ücreti 3.500 TL Oldu ! Taşeron TİS İmzaladı

En Düşük Taşeron ücreti 3.500 TL Oldu ! Taşeron TİS İmzaladı

Helal olsun! Taşeronlar TİS İmzaladı! 
Taşeron şirketlerden belediyeye geçen işçilerin maaşları en düşük 3 bin 500 lira olarak açıklandı. Kadro almayı başaran taşeron TİS imzaladı.

696 Sayılı KHK üzerinden taşeron firmalardan kadroya geçmeye hak kazanan (taşeronlar) içiler toplu iş sözleşmesine dahil edildi. İşçiler TİS anlaşması sayesinde ile maaş ve izinlerde önemli haklar elde etti. Bayraklı Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 3 bin 500 lira oldu.

Toplu Sözleşmeler Yapıldı
Bayraklı Belediyesi ile DİSK arasında bin 110 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi yapılan. 2020 yılına kadar geçerli olan sözleşmeyle Bayraklı Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 3 bin 500 lira olarak açıklandı. Toplu sözleşmeyi DİSK Şube Başkanı Emine Yılmaz ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ imzalandı. 

Asgari Ücrette Yüzde Farkları
Yapılan sözleşme de en önemli talepler arasında bulunan asgari ücret farkı ve yüzdelik dilimlerin bu sözleşmede bulunduğunu açıklayan Emine Yılmaz, "Yol ve yemek parası olarak 3 yıl önceki ücretler veriliyordu. Artık bu durum değişti’’ açıklamasını yaptı. Yapılan sözleşme ile

Kadrodaki 850 bin taşerona müjde!
•    Tüm işçilere haftada 2250 gr yoğurt
•    Yılda bir kereye mahsus olmak üzere mont ve ayakkabı
•    Yaklaşık 400 TL değerinde erzak hakkı verildi.

Ekstra Sosyal İzin Hakkı
KHK ile sınırlanan sosyal izinlere ekstra izinler getirildi. Banka promosyon hakkı alındı ve toplu sözleşmeye konuldu. İşçiler belediye tesisleri içerisinde yüzde 25 indirim hakkı elde etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum