Erdoğan Eyt'lilerle Görüşmedi

Erdoğan Eyt'lilerle Görüşmedi

EYT’liler geri döndü

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için bugün önemli bir gelişme yaşanmış, EYT’lilerin görüşme talebinin Erdoğan’a iletileceği söylenmişti ancak miting bitti, görüşme gerçekleşmedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İzmit Milli İrade Meydanı’nda Kocaeli halkı ile buluştu. Saat 16.30’da başlayacağı dile getirilen mitinge Erdoğan, saat 17.20’de geldi. Miting öncesi emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarla ilgili önemli bir gelişme yaşanmıştı. EYT SYD Kocaeli Temsilcisi Naim Avcı, Erdoğan’ın mitingine katılacaklarını, seslerini Erdoğan’a duyurmaya çalışacaklarını açıklamıştı. Avcı, irtibat numarasını da paylaşarak kendileri ile gelmek isteyenlere çağrı yapmış, katılmak isteyenleri ellerinde Türk bayrakları ile eski Çınarlı Camii mevkiine davet etmişti. Avcı, buradan sessizce yürüyerek alana gireceklerini ve Erdoğan’a seslerini duyuracaklarını aktarmıştı. Bu açıklama sonrası yeni gelişmeler yaşanmıştı. Şu ana kadar EYT’yi muhatap almayan Erdoğan ile EYT’nin görüşme ihtimali doğmuştu. Naim Avcı, konuya AKP Kocaeli İl Başkanı Av. Abdullah Eryarsoy’un müdahil olduğunu, görüşme taleplerini Erdoğan’a ileteceğini söylediğini belirterek, “2-3 dakika da olsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istiyoruz. Abdullah Bey, talebimizi ileteceğini ancak takdirin Erdoğan’a ait olduğunu söyledi. Bekliyoruz” demişti. Avcı, emniyetin toplu yürüyüşe izin vermediğini, bu nedenle de yürüyüşün iptal olduğunu, alanda buluşacaklarını sözlerine eklemişti. Avcı, söz verdiği gibi mitinge gitti, Erdoğan’a iletileceği söylenen talebe alacağı cevabı bekledi. Erdoğan’ın görüşme talebini kabul etmesi ihtimali vardı, tüm EYT’lilerin kulağı Kocaeli’deki mitingdeydi.
EYT, GÖRÜŞEMEDİ
Emeklilikte yaşa takılanlar yıllardır elde ettikleri ancak yasalar geriye işletilerek ellerinden alınan emeklilik hakkı için mücadele ediyor. Bunun yanı sıra aylık bağlama oranının düzenlenmesini de istiyor. EYT ve ABO konusunda eylemler yapan vatandaşların sesini ise ne iktidara yakın medya ne de hükümet yetkilileri duymuyor. Bugüne kadar türedikleri söylendi, boş işler dendi, “Gündemimizde yok” ısrarında diretildi. Toplantılar yaptılar, imza topladılar, TBMM’ye taşındılar olmadı. Son olarak 17 Mart’ta İstanbul Maltepe’ye 2 milyon insanı yığdılar, hala hükümetten ses seda yok. Seçime kısa bir süre kaldı, EYT’liler bu sorun çözülmezse Cumhur ittifakına oy vermeyeceklerini söylüyor. 17 Mart’taki mitingin ardından EYT, ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme ihtimalini Kocaeli’de yakaladı ancak olmadı. Belli ki 17 Mart’ta 2 milyon kişinin alana toplanması da EYT’nin hükümetin gündemine girmesine yetmedi.

Avcı, Erdoğan’a EYT’nin görüşme talebi Eryarsoy'un ilettiğini dile getirdi ancak Erdoğan; Kocaeli’de de EYT ile görüşmedi. Maalesef EYT’ye Kocaeli’den müjdeli haber gitmedi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.