Erdoğan: Facebook ve twitter BELA

Erdoğan: Facebook ve twitter BELA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Show TV, Bloomberg HT ve Habertürk TV ortak yayınında Fatih Altaylı’nın konuğu oldu.

Konuşmasında sosyal medyayı yerden yere vuran Erdoğan, “Twitter denilen bir bela var. Yalanın daniskası burada. Bu sosyal medya denilen şey aslında şu anda bana göre toplumların baş belasıdır”dedi. Alkol yasağına da değinen Erdoğan, “İçki içiyorsa alkoliktir. 

 

AKM ‘Yİ YIKACAĞIZ”

“Taksim Gezi Parkı ile ilgili bunun çalışmaları benim önüme geldi belediye başkanlığı dönemimde. Baktım ki merkezi yönetim bana destek vermiyor, o işten vazgeçtim. Başbakan olduktan sonra tekrar gündeme getirdim. Baktım ki nefis olacak bunu yaparsak. Hem orada yeşili ve tarihi yeniden kazanırız ve yayalaştırmayı yapacağız. Ona başladık. Bir başka hedef de AKM’yi yıkmak. Yan taraftaki ve arka taraftaki boşluğu da katarak çok büyük bir kültür merkezi yapmayı düşünüyoruz…”

“TAKSİM’E CAMİYİ YAPACAĞIZ”

“Taksim’e cami olayı var. Maksimin arkasında yapılacak. Burada ilk kez açıklıyorum. Kilise vakfının önündeki tüm dükkanları kaldıralım diye vakıfla konuşacağız. Kilise meydana çıksın. Diğer tarafta cami olsun. Bizim medeniyet anlayışımızın çok güzel bir göstergesi olsun. Bizde gerçek manada kültür merkezi yok. AKM’nin yerine uluslararası bazda da gösterilerin geleceği bir muhteşem yer yapalım. Ses akustiği hiçbir yerle mukayese edilemeyecek güzellikte olsun istiyoruz. En kısa zamanda da orada yıkımı yapıp, adımı atacağız.”

“NEDEN VATANDAŞA SORALIM”

“Bu tarihi eserin zaten aslı var. Bunun nasıl yapılacağını sormanın gereği yok. CHP tarafından yerle yeksan edilmiş bir eseri biz yeniden kazandırıyoruz.Bugün gitmiş 300-500 kişilik grup 3. Köprü’nün orada gösteri yapmış. Geçen bir TV programında seyrediyorum. 358 bin ağaç kesilecekmiş. (DÜN 658 BİNDİ) Yahu sen bunu neye dayanarak söylüyorsun? Böyle bir rakam yok. Ben işin içindeyim. Ağırlıklı olarak zaten maki, makinin yanında kömür ocakları ve taş ocakları var. Bu düzenlemeyle birlikte oralar yeşile kavuşacak. Orman içinden yol geçecek. Havalimanı etrafı çok güzel olacak. Orada çeşitli yapılanmalarla bir güzelleşme sağlanacak. Kanal İstanbul var bir de. Burada çevreciliğin en ileri nokta çalışmaları yapılıyor…”

SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.