Erdoğan : İlkkez Açıklıyorum

Erdoğan : İlkkez Açıklıyorum

Erdoğan : İlkkez Açıklıyorum

Erdoğan, "İlahiyat mezunları nedense öğretmen olmak için gayret etmiyor. Birçok İmam Hatip'te Kuran dersleri boş geçiyor. Öğretmen bulmakta zorluk çekiyoruz" dedi. Erdoğan, "İlk defa şimdi açıklıyorum" diyerek IŞİD lideri Bağdadi'nin eşini yakaladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni'nden konuştu. 

Erdoğan şunları söyledi:

İlahiyat mezunları nedense öğretmen olmak için gayret etmiyor. Birçok İmam Hatip'te Kuran dersleri boş geçiyor. Öğretmen bulmakta zorluk çekiyoruz. 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine hoca bulamıyorum dersem, yalan söylemiş olmam. Ben şu anda karşımda bu durumu alt üst edecek bir nesil görüyorum. Ülkemin dört bir yanında sizleri görev bekliyor. Ben 'dindar gençler' dedim. Bana İmam Hatip mezunu bazı sözde köşe yazarları bile saldırdı. Yine aynı şeyi söylüyorum. İnşallah dindar bir nesil sizin ellerinizde yetişecek. Bunu başardığımız takdirde tinercisini Allah'ın izni ile görmeyiz ya da minimize ederiz. Alkolikleri görmeyiz. Dindar gençlik bilecek ki alkol günah. Dindar nesli olduğu ülkede inanıyorum ki manevi değerler bir anda sıçrama yapacak.

"BAĞDADİ'NİN HANIMINI YAKALADIK"
Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği operasyonlara da değinerek, "İlk defa şimdi açıklıyorum. Bağdadi'nin hanımını yakaladık. Bağdadi'nin Kız kardeşini, eniştesini üstelik de Suriye tarafında yakaladık. Bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan konuşmasını, adını Suriye Milli Ordusu olarak değiştiren Özgür Suriye Ordusu ile ilgii görüşlerini dile getirerek devam etti:

Onlar benim askerimin yanında Suriye'de kendi topraklarını kurtarma mücadelemizi sürdürüyoruz. Millî Suriye Ordusu 144 şehit verdi. Biz tabii yolumuza kararlılıkla gideceğiz. Tüm kirli senaryolara rağmen ihtida edenlerin sayısı artıyor. İslam, varlığını çok daha güçlü şekilde devam ediyor. Çevremizdeki bütün canlılarla barış halinde olmalıyız. Modern dünyada tüm bireyler özgürlük peşinde konuşuyor. Müslümanın en büyük özgürlüğü Allah'a boyun eğmesi ve kulluk etmesidir. Zıvanadan çıkmak deyimini aramızda bilmeyen yoktur. Allah'a boyun eğmediğimiz gün zıvanadan çıkmışız demektir. Bizim tek dinimiz İslam'dır. Diğer her şey sonra gelir. Eğer terörist arıyorsanız onlar sizde. Şu anda Batı'nın pek çok yerinde teröristler cirit atıyor. PKK'lılar, FETÖ orada.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.