Erdoğan "Sen kimsin, kimin cebinden veriyorsun" demişti

Erdoğan "Sen kimsin, kimin cebinden veriyorsun" demişti

Erdoğan "Sen kimsin, kimin cebinden veriyorsun" demişti; İmamoğlu öğrenci akbilini 85'ten 50 liraya indirmek isteyince AKP'li meclis üyelerinin teklifi '40 lira' oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sürecinde öğrenci aylık akbilini 50 TL'ye indirme vaadi bugün belediye toplantısında gündeme geldi. İmamoğlu'nun teklifi üzerine ise AKP'li meclis üyeleri ücreti 40 TL yapma önerisi sundu.

Meclis toplantısında, 'öğrenci akbili' fiyatları da tartışma konusu oldu. AKP Grubu adına söz alan Ahmet Hamdi Gürbüz, İmamoğlu'nun öğrenci akbilinin aylık fiyatını 50 TL'ye düşürme vaadini hatırlatarak yeni bir öneride bulundu. Gürbüz, "Sayın Başkan öğrencilere uygulanan 85 TL ücreti 50 TL'ye indireceğinizi söylemiştiniz. İstanbul halkına verdiğiniz sözü tutacaksınız, biz de bunun takipçisi olacağız. Biz Ak Parti Grubu olarak teklifi önümüzdeki mayıs meclisinde 40 TL olarak bu meclise getireceğimizi ifade etmek isterim. Hadi yapın da görelim" dedi. Gürbüz, muhalefet sıralarından gelen "17 yıldır iktidardasınız, neden yapmadınız?" sorusunu yanıtsız bıraktı.

AKP’den gelen teklifi değerlendiren Ekrem İmamoğlu ise "Bizim 50 TL'lik teklifimize 40 TL'lik bir öneri getirildi. Bunu nüktedan buldum. Ancak orta yolu buluruz. Yeter ki çocuklar faydalansın" diye yanıt verdi.

31 Mart yerel seçimi öncesi Ekrem İmamoğlu, öğrenci akbilinin 50 TL olacağı vaadinde bulunmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yanıt olarak "Sen kimsin, kimin cebinden neyi bedava yapıyorsun?" demişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.