Erdoğan’dan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) talimatı

Erdoğan’dan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) talimatı

Erdoğan’dan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) talimatı

Emeklilikte yaşa takılanların bir süredir haklarını almak için yaptığı eylemler sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT’lileri heyecanlandıran talimat geldi.

24 Haziran seçimlerinden bu yana haklarını alabilmek için mücadele eden ve 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde miting düzenleyen ARDINDAN bazı illerde kapalı salonlarda programlar tertipeden emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), mücadelesinde sona yaklaştılar. Emeklilikte yaşa takılanlardan oluşan heyetin, Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin ile görüştü.


 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Başkanı Gönül Boran Özüpak görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  talimatıyla komisyon kurulacağını ve EYT’lilerin sorunlarıyla ilgili akademik bir çalışma sunulacağını belirtti. Özüpak, EYT, ABO, STAJ, GSS özellikle üzerinde durdukları konularla ilgili tüm mağduriyetlerin iletildiğini bildirdi.

 

Cumhurbaşkanlığı ile yapılan görüşmenin gerçekten “tarihi” nitelikte olduğunu kaydeden Özüpak, şunları kaydetti:

“BİZLERLE İLETİŞİM HALİNDE OLACAKLAR”
“Sayın Cumhurbaşkanımıza her kanaldan ulaşmaya çalışıyoruz. Bizi bizden dinlemesi talebimizi Sayın Bilgin’e tekrar ilettik. Görüşmemizi detayıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza aktaracak ve konuyla ilgili bir rapor hazırlanacak.

Süreç ne kadar zaman alır, bilemiyoruz, ama konunun uzmanlarıyla sorun masaya yatırılacak. Hatta bir komisyon kurulduğunu da bizzat öğrenmiş olduk. Bizlerle de iletişim halinde olacaklarını dile getirdiler” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum