Eren Bülbül’ün Annesi HDP binasında

Eren Bülbül’ün Annesi HDP binasında

Eren Bülbül’ün Annesi HDP binasında

"İki yıldır yavrum yok. Bir şehit annesi olarak terörün artık bitmesini istiyorum. Bitsin ve bu anneler artık ağlamasın. Erenler ölmesin, Ayşe anneler ağlamasın istiyorum."

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığını öne sürerek HDP Diyarbakır İl binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren annelere bir destek de Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül’den geldi

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığını öne sürerek HDP Diyarbakır İl binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren annelere bir destek de 2017 yılında PKK’lar tarafından katledilen Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül’den geldi. Anne Bülbül, “Ben bir anne olarak, acısı olan bütün annelerin birbirine kenetlenmesini istiyorum. O annelerin yanındayım, acılarını anlıyorum” dedi.
‘Eren’ler ölmesin anneler ağlamasın’
 

Diyarbakır Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı binası önünde çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia ederek oturma eylemi başlatan ailelerinin sayısı 45’e yükseldi. 16 gündür devam eden oturma eylemine farklı kesim ve kişilerden destek gelmeye devam ediyor. 11 Ağustos 2017 günü PKK’lıların erzak çaldığını ihbar edip, girdikleri evi gösterirken, PKK’lılar tarafından katledilen Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül de annelere desteklediğini belirterek, Milliyet’e şunları anlattı:

‘Acılarını anlıyorum’

“Ben de bir anneyim. Benim oğlum şehit olduğu zaman hiç kimse gelip destek çıkmadı. Benim bu durum çok zoruma gidiyor. Ben köydeyim diye mi benim yanıma çocuğu kaçırılan ya da şehit olan anneler gelmedi? Yoksa benim yavrum fakir çocuğuydu diye mi? Yanıma sadece Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız geldi. Ben bir anne olarak acısı olan bütün annelerin birbirine kenetlenmesini istiyorum. O annelerin yanındayım, acılarını anlıyorum.”

“Ben 15 yaşındaki yavrumu toprağa verdim. Oradaki annelere de çok üzülüyorum. Günlerdir o kapıda çocukları için bekliyorlar. Ama o anneler en azından çocuklarının dağda olduğunu biliyor. Dağda belki zor durumdalar ama yaşıyorlar. Benim yavrum bir daha gelmeyecek. İki yıldır yavrum yok. Bir şehit annesi olarak terörün artık bitmesini istiyorum. Bitsin ve bu anneler artık ağlamasın. Erenler ölmesin, Ayşe anneler ağlamasın istiyorum. Orada oturan annelerin suçu günahı ne, günlerdir evlerini bırakıp oradalar. Dört gözle terörün bitmesini bekliyorum. Bir anneyim, bir şehit annesiyim, 15 yaşında yavrusunu toprağa vermiş bir anneyim. Bu terör bitmeden Allah canımı almasın. Eğer ki benim çağrımla, ‘Terör bitsin’ dememle terör bitecekse günlerce ‘Bu terör bitsin’ diye bağırırım.”

‘Terörle birlikte olanlar utansın’

Eren Bülbül’ün ağabeyi Arif Bülbül de şunları söyledi: “Tüm içtenlikle ve ailece Diyarbakır’daki annelerin yanındayız. Terörü destekleyen ve terörle birlikte olanlar utansın. Terör bizim 15 yaşındaki kardeşimizi aldı, bir an önce bitmesini istiyoruz. Eğer terörün bugün biteceğini bilsem, bugün gider seve seve şehit olurum. Yeter ki bundan sonra Erenler ölmesin. Her akşam o anneleri televizyonda izliyoruz ve içimiz parçalanıyor. İnsanlar, çocuklar, anneler de artık ağlamasın, bunu istiyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.